Τα φίλια πυρά σε Πολάκη και η ανάρτησή του για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς




Βολές από μέλη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δέχεται ο Παύλος Πολάκης, λίγα 24ωρα μετα την ανάρτησή του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τη φωτιά που άναψε στο πολιτικό σκηνικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χθες το βράδυ δέχθηκε και φίλια πυρά από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε επι του θέματος και ζήτησε να μπουν όρια στο δημόσιο διάλογο.

“Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια” έγραψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναρτήσει στο facebook ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων του και την άποψή του για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Αριστερά είναι να έχεις φτάσει ψηλά χωρίς να γλείψεις ,χωρίς να προσκυνήσεις,χωρίς να χρωστάς καμιά χάρη σε κανένα μεγαλόσχημο”.

Ο Παύλος Πολάκης από τη πρώτη στιγμή έχει τη δημόσια στήριξη του πρωθυπουργού, πλην όμως το τηλεφώνημα που του έγινε από το Μαξίμου δείχνει πως η ανάρτησή του έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει δεχθεί έντονη κριτική από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος χθες άδειασε τον κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντας ατυχή τη δήλωση για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Τελευταία ήταν η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα η οποία ανέφερε πως “το πνεύμα παρακμής του πολιτικού λόγου συμπίπτει με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς… Όσοι, όμως, οχυρώνονται πίσω από τους ΑμΕΑ, ως ασπίδα του Αχιλλέα, δεν θα αποφύγουν στο τέλος να αποκαλυφθεί η κρυφή τους ατζέντα, η οποία στηρίζεται στον κοινωνικό δαρβινισμό, διότι πιστεύουν ότι οι ΑμΕΑ κοστίζουν…”.

Η ΝΔ πάντως συνεχίζει να σφυροκοπά τον κ. Πολάκη και να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα που τον στηρίζει.
Χθες από τον Ασπρόπυργο, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως “ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Πολάκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νέα ανάρτηση Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο: “Άδειασμα” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: