Τα δικαιώματα των ΑμΕΑ δεν μπορούν να καταργηθούν από κανέναν υπουργό, λέει ο Θεοδωράκης




Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

  • Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά», υπογραμμίζοντας: «Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό».

Κάλεσε, τέλος, όλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση.

«Η ΝΔ κρύφτηκε στο παρελθόν όταν την καλέσαμε να υποστηρίξει κάποια δικαιώματα. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παζάρια με την εκκλησία, κάνει παζάρια όπου μπορεί και νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αν θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε Ευρωπαίοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, ας αποδεχθούμε από την αρχή ότι το δικαίωμα του ενός είναι δικαίωμα και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

23/04/2019 15:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Για διαστρέβλωση των όσων έγραψε για τον Κυμπουρόπουλο κάνει λόγο ο Πολάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: