Συνοριοφύλακες βρήκαν τρίχρονο αγοράκι-μετανάστη μόνο του στα σύνορα με το Τέξας




Αμερικανοί συνοριοφύλακες εντόπισαν ένα τρίχρονο αγοράκι να περιφέρεται μόνο του σε ένα χωράφι, αφού πιθανόν το εγκατέλειψαν διακινητές μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

  • Η Αρχή αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων ανέφερε αργά χθες ότι το όνομα του παιδιού και τηλέφωνα επικοινωνίας ήταν γραμμένα στα παπούτσια του, όταν οι συνοριοφύλακες τον βρήκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του.

Το αμερικανικό δίκτου NBC News, που πρώτο μετέδωσε την ιστορία αυτή, ανέφερε ότι το αγοράκι έκλαιγε και βρισκόταν σε σύγχυση όταν το βρήκαν τα μέλη της αμερικανικής συνοριοφυλακής κοντά στο Μπράουνσβιλ, στο ανατολικό άκρο των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικό στην κοιλάδα του Ρίο Γκράντε στο νότιο Τέξας. Το παιδί το πιθανότερο θα σταλεί σε κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων.

  • Αμερικανοί συνοριοφύλακες συνέλαβαν σχεδόν 9.000 ασυνόδευτους ανηλίκους μόνο τον Μάρτιο και περισσότερους από 20.000 από τον Ιανουάριο.

Οι περισσότεροι ανήλικοι είναι συνήθως έφηβοι από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που ταξιδεύουν μονάχοι τους προς τον βορρά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εντούτοις, είναι μικρά παιδιά που έφθασαν με έναν ενήλικα συγγενή τους ή έναν διακινητή μεταναστών. Επιπλέον, καταγράφονται καθημερινά αφίξεις γονέων που μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ή τα κρατάνε από το χέρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, VoA
24/04/2019 21:56

Ενόπλους στέλνει στα σύνορα με το Μεξικό ο Τραμπ: Επεισόδιο με Μεξικανούς στρατιωτικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: