Συνελήφθη για τρίτη δολοφονία ο “Ορέστης”: Τον κάρφωσαν οι συνομιλίες που είχε με τη γυναίκα




Για τρίτο φόνο, αυτόν της εξαφανισθείσας Marricar Valdez Arguila, 30 ετών από τις Φιλιππίνες, συνελήφθη χθες για τρίτη φορά ο «Ορέστης», ο οποίος φαίνεται να συνδέθηκε από τις διαδικτυακές συνομιλίες που είχε μαζί της αλλά και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, γράφει ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηβασίλης στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Παρόλο που δεν έχει εντοπισθεί πτώμα τρίτης γυναίκας, η Αστυνομία θεωρεί ότι κατέχει επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι ο 35χρονος στρατιωτικός Νίκος Μεταξάς συνδέεται και με αυτή την υπόθεση. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», τόσο το προφίλ της εξαφανισθείσας όσο και ο τρόπος ενεργείας του «Ορέστη» ταιριάζουν και με τους δύο φόνους που έχει ήδη ομολογήσει.

Χθες, ο συλληφθείς ως ύποπτος ανακρίθηκε εκ νέου, ωστόσο, κρατά το στόμα του κλειστό. Ενώ παραδέχεται ότι είχε συνάντηση με τη Μαρικάρ, εντούτοις αρνείται επίμονα ότι την σκότωσε και αναφέρει ότι αυτή έφυγε μετά τη συνεύρεσή τους και δεν γνωρίζει πού πήγε. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, ο 35χρονος είναι το τελευταίο άτομο που είδε την 30χρονη πριν αυτή εξαφανιστεί, όπως συνέβη και με τη Μαρί Ρόουζ και την 28χρονη Αριάν.

Σήμερα, ο ύποπτος θα οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτησή του, ενώ οι έρευνες για εντοπισμό της σορού συνεχίζονται όχι μόνο στο πρώην μεταλλείο Μιτσερού αλλά και σε άλλους χώρους. Πάντως, είναι από τις ελάχιστες φορές που συλλαμβάνεται ύποπτος για υπόθεση φόνου χωρίς να εντοπισθεί πρώτα το πτώμα, αλλά αυτό είναι θέμα που θα το κρίνει στο τέλος ο Γενικός Εισαγγελέας.

Οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου συμπληρώνονται σήμερα και δεν φαίνεται να εντοπίζεται οτιδήποτε. Απομένουν να ερευνηθούν άλλα δέκα μέτρα του φρεατίου και στη συνέχεια να τερματιστούν. Αύριο, αναμένεται εκτός απροόπτου να αρχίσουν οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα, κόρης της Μαρί Ρόουζ, που βρέθηκε νεκρή και δεμένη χειροπόδαρα στο φρεάτιο.

Χθες, ο Αρχηγός Αστυνομίας αποφάσισε να διορίσει τριμελή Επιτροπή για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες. Η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιοδήποτε μέλος της Αστυνομίας.

Tρίτη σύλληψη του 35χρονου με φόντο τη Μαρικάρ- Δεν παραδέχεται

Τρίτο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 35χρονου εξέδωσαν οι Αρχές έπειτα από τα όσα φαίνεται να κατέδειξαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα αλλά και τα ψηφιακά ίχνη τόσο του υπόπτου όσο και της εξαφανισθείσας Μαρικάρ.

Ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης αλλά και απαγωγής με σκοπό το φόνο και αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Σημειώνεται πως το πτώμα της γυναίκας για το φόνο της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ωστόσο η Αστυνομία κατάφερε να εξασφαλίσει ένταλμα επανασύλληψης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Διοικητική έρευνα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας για τους χειρισμούς της (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: