Συγκλονισμένος και ο κόσμος των σπορ από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων




Η πυρκαγιά που κατέστρεψε, χθες την Παναγία των Παρισίων, συγκλόνισε όπως ήταν αναμενόμενο και τον κόσμο του αθλητισμού. Συναισθήματα που θέλησαν να εκφράσουν, σύλλογοι και αθλητές μέσα από τα social media, όπως τα παρουσίασε η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe.

«Τρομερές εικόνες του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, ενός από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης μας, στις φλόγες. Κουράγιο σε όλους όσους κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν αυτή τη φωτιά», ανέφερε η Παρί ΣΖ, ενώ ο Κιλιάν Μμαπέ ανέβασε στο Twitter τη σημαία της Γαλλία με αποσιωπητικά.

«Όχι,όχι όχι. Είναι η Παναγία μας» έγραψε ο Νικολά Μπατούμ των Σάρλοτ Χόρνετς.

  • «Όλες μας οι σκέψεις είναι με την πόλη του Παρισιού, σε αυτούς που αγωνίζονται για να περισώσουν την καταστροφή και εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία. Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που πλήττεται απόψε», σημείωσε η Μπορντό.
  • «Τι θλίψη. Κουράγιο Παρίσι», σημείωσε ο Φρανκ Ριμπερί, ενώ ο Νεϊμάρ ανεβάζοντας ένα σκίτσο με τον κουασιμόδο να κρατάει στην αγκαλιά του την Παναγία των Παρισίων, συνοδευόμενη από την σημαία της Γαλλίας, έγραψε: «Προσευχηθείτε για τη Γαλλία»

«Τι δράμα! Την βλέπω να φεύγει, αβοήθητη! Η Παναγία των Παρισίων καίγεται… είναι η ιστορία μας που καίγεται!», έγραψε η Γαλλίδα πρώην πυγμάχος, Σαράχ Ουραχμούνε που κατέκτηε ασημένιο μετάλιο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Λυπημένος για τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων», ανέβασε στο twitter ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ ο Μπεφαντέμι Γκομίς τόνισε:

«Η καρδιά μου σφίγγει στη θέα αυτών των εικόνων. Η κυρία μας από το Παρίσι στις φλόγες: Είναι απόλυτη θλίψη».

Να σημειωθεί, όπως αποκάλυψε η mundo deportivo, ο επιθετικός της Εσπανιόλ, Μπόρχα Ιγκλέσιας έζησε προσωπικά την τραγική πυρκαγιά που συνέβη στον καθεδρικό ναό, στο Παρίσι. «Αισθάνεσαι ανίκανος να βλέπεις πώς ένα όμορφο κτήριο με τόση ιστορία καίγεται λίγα μέτρα μακριά από εσένα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απίστευτο. Ήμασταν σε μια βάρκα ακριβώς δίπλα, αλλά είμαστε καλά», έγραψε ο άσος από την Γαλικία, που είχε επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό 24 ώρες νωρίτερα.

16/04/2019 08:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Κυπελλούχος Ευρώπης η Βαλένθια: Κέρδισε την Άλμπα Βερολίνου για το EuroCup

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: