Σύγκλιση σε κάποια ζητήματα με τις ΗΠΑ “βλέπει” ο Ακάρ, μετά τη συνάντηση με Σάναχαν




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι είχε “πολύ εποικοδομητικές» συζητήσεις με τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Πάρτικ Σάναχαν, ενώ πρόσθεσε ότι οι απόψεις τους έχουν αρχίσει να συγκλίνουν σε κάποια ζητήματα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu.

  • Ο Ακάρ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία και είχε συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στα ζητήματα που προκαλούν τριβή μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, κυρίως την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Οι συζητήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές και πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα θετικής σύγκλισης», δήλωσε ο Ακάρ μετά τη συνάντησή του με τον Σάναχαν. «Παρατηρήσαμε με ικανοποίηση ότι κατανόησαν πολύ καλύτερα πολλά ζητήματα και ότι έχουν έλθει πιο κοντά στις απόψεις μας σε αυτά», πρόσθεσε, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια ζητήματα αναφέρεται.

  • Το Πεντάγωνο από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν «ως στρατηγικοί εταίροι».

«Στη διάρκεια των συνομιλιών τους επικεντρώθηκαν στα συμφέροντά τους και όχι στις θέσεις τους και στη σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», πρόσθετε η ανακοίνωση του Πενταγώνου, το οποίο απέφυγε να κάνει αναφορά στα θέματα που προκαλούν ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

17/04/2019 11:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Άγκυρα, Τουρκία

Αδιέξοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ και Τουρκίας: Οι πλευρές δεν υποχωρούν από τις θέσεις τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: