Συγχαρητήρια Ράσμουσεν για Συμφωνία Πρεσπών: Από κοινού οι λύσεις για τα κοινά προβλήματα




«Συζητήσαμε κυρίως το μεταναστευτικό. Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το 2015, αλλά το μεταναστευτικό μας ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολεί και πολλές δεκαετίες ακόμη».

  • «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα σύστημα παροχής ασύλου, ώστε να αποφύγουμε νέα μεταναστευτική κρίση. Θέλουμε να υπάρξει ένα τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Είμαστε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που χρηματοδοτήσαμε τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα με 200 εκατ. ευρώ» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
  • Επίσης, ο κ. Ράσμουσεν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση της διαφοράς με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως είπε και τόνισε πως «μιλάμε για ιστορική προσπάθεια που συνέβαλε στη σταθερότητα της περιοχής». «Οφείλω να σας συγχαρώ για το πολιτικό θάρρος που επιδείξατε σε αυτήν υπόθεση» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Δανίας είπε πως «έδωσε και στους δυο μας την ευκαιρία να έχουμε σωστή κατανόηση των προβλημάτων, αφού η Δανία και η Ελλάδα είναι διαφορετικές χώρες».

Το Brexit και η συνεργασία για λύση των ζητημάτων

  • «Συμφωνώ ότι δεν μπορούσαμε να λύσουμε εμείς σήμερα το πρόβλημα του Brexit. Προφανώς οι Βρετανοί πολιτικοί είναι εκείνοι που πρέπει να λύσουν το πρόβλημα. Εμείς πρέπει να επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή ακριβώς για να αποφύγουμε ένα “σκληρό”, όπως αποκαλείται, Brexit» επισήμανε στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Οι χώρες μας και οι πολιτικές μας οικογένειες είναι διαφορετικές, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που απασχολούν και τις δυο χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δανία «μοντέλο» κοινωνικού κράτους, δήλωσε ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο και το μεταναστευτικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: