Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται σήμερα ο Λυκουρέζος για τη “μαφία των φυλακών”




Σαν βόμβα έσκασε χθες το μεσημέρι στον δικηγορικό κόσμο, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, καθώς φέρεται ως συνεργός στη “μαφία των φυλακών Κορυδαλλού”.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να εμφανιστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και έχει αναλάβει την υπόθεση. Αμέσως μετά, το κατώφλι του ανακριτή, θα περάσει και δεύτερος δικηγόρος, ο Θόδωρος Παναγόπουλος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες και οι δύο αναµένεται να βρεθούν αντιµέτωποι µε τις κατηγορίες της σύστασης εγκληµατικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ενώ αναµένεται να ζητήσουν προθεσµία προκειµένου να προετοιµάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισµούς.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση του αποκαλούµενου «Κορυδαλλός mafia», καθώς µετά την προφυλάκιση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου συνελήφθη χθες έξω από εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο έταιρος δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, βρισκόταν σε δίκη στα Ιωάννινα.

Οι δικηγόροι, που διετέλεσαν συνήγοροι του προφυλακισµένου Γιώργου Αντωνόπουλου, κρίθηκαν από τον εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικηµάτων, µε αποτέλεσµα την έκδοση των ενταλµάτων σύλληψης.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν σε εστιατόριο της οδού Πανεπιστηµίου, όταν οι άνδρες της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας έλαβαν στα χέρια τους το ένταλµα σύλληψης σε βάρος του. Οταν τον εντόπισαν, περίµεναν διακριτικά έξω από το εστιατόριο και στη συνέχεια τον πλησίασαν, του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και του επέδειξαν το ένταλµα του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνεργασία µε τους Αλβανούς έγκλειστους, που φέρονται ως αρχηγικά µέλη της µαφίας των φυλακών. Στα γραφεία της Αντιτροµοκρατικής βρέθηκε χθες και ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος δήλωσε ότι «το ένταλµα στερείται αιτιολογίας. ∆εν αντιλαµβάνοµαι τον λόγο της σύλληψης. Ελπίζω να µη συνδέεται µε άλλου είδους σκοπιµότητες».

Αντίστοιχα, σε δήλωσή του ο Θ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι έµεινε «άναυδος» από τις εξελίξεις, ενώ θα επέστρεφε χθες το βράδυ από τα Ιωάννινα για να εµφανιστεί στο Γραφείο του ανακριτή.

Οι διάλογοι που “καίνε”

O κοριός έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου:

  • «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;» Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Τι οδήγησε στη σύλληψη

Όπως αναφέρει η συνάδελφος Σοφία Σπίγγου στο ΕΘΝΟΣ, στο ένταλµα σύλληψης του κ. Λυκουρέζου, προκειµένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση του κυκλώµατος του Κορυδαλλού, φέρεται να οδήγησαν σειρά καταθέσεων συναδέλφων του αλλά και κάποιοι διάλογοι µελών του κυκλώµατος µε αναφορές στο όνοµά του.

Ηδη από το απόγευµα της Τρίτης ο προφυλακισµένος δικηγόρος και πρώην εντολέας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, σε υπόµνηµά του, τον «έδειξε» ως τον άνθρωπο που ζητούσε χρήµατα εν αγνοία του.

«Οπως µε ενηµέρωσε ο Θέµης Σοφός (…) ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά µε αξίωση υπέρογκης αµοιβής του δικηγόρου µου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς. Κατόπιν απέστειλα επιστολή µέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεµιστοκλή Σοφό, όπου (…) κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυµώ κανενός είδους αποζηµίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εµπλεκόµενο στην υπόθεση, κι ότι δεν µε βρίσκει καθόλου σύµφωνη η έγερση εκ µέρους των δικηγόρων µου οικονοµικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας µάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντωνόπουλος.

Μάλιστα, περιέγραψε ακόµη ένα περιστατικό κατά το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυµεί χρήµατα, ερχόµενος δε -όπως περιγράφει- σε ρήξη µε τον Αλ. Λυκουρέζο.

«Την ηµέρα της δίκης πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ εµού, του Λυκουρέζου, του Σοφού, του Παναγόπουλου και της πρώην συζύγου µου, Λίλας Σεϊτανίδου, όπου ήρθα σε έντονη φραστική αντιπαράθεση µε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο εξαιτίας των εν αγνοία µου οικονοµικών απαιτήσεων που αυτός είχε εγείρει έναντι του Αριστείδη Φλώρου, λέγοντάς του ότι το θέµα έχει λήξει και δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει» υποστηρίζει στο υπόµνηµα ο Γ. Αντωνόπουλος.

 

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη Λυκουρέζου: Οι διάλογοι-φωτιά που τον εμπλέκουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: