Στο νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη ο Δαλάι Λάμα: Φόβοι για τον αγώνα αυτονομίας του Θιβέτ




Ο Δαλάι Λάμα, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί καθώς πάσχει από πνευμονική λοίμωξη, όπως έγινε γνωστό από έναν συνεργάτη του.

Ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, ο οποίος διέφυγε στην Ινδία στις αρχές του 1959 μετά την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον της κινεζικής διοίκησης, ζει εξόριστος στην πόλη Νταραμσάλα.

  • “Σήμερα το πρωί η αγιότητά του αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Νέο Δελχί για εξετάσεις”, είπε ο προσωπικός γραμματέας του, Τενζίν Τάκλα. “Οι γιατροί διέγνωσαν πνευμονική λοίμωξη και (…) η κατάστασή του είναι σταθερή τώρα”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θα παραμείνει για νοσηλεία για δύο-τρεις ημέρες.

Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετιανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα. Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.

Το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
09/04/2019 21:15

Μαζικές εκκαθαρίσεις γκιουλενιστών: Σε μία ημέρα περισσότερες από 400 συλλήψεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: