Στο νησί που στοχοποίησε ο Ακάρ, ο Α’ ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου: Πήγε και στον Έβρο




Στο …«αποστρατικοποιημένο» -κατά τις απαιτήσεις του Χουλουσί Ακάρ- νησί της Λήμνου, βρέθηκε ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Πτέραρχος Χρήστος Χριστουδούλου.

Μόνο και μόνο η επιλογή για να επισκεφθεί ειδικά αυτό το νησί, λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση και μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, αποτελεί μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην 135 Σμηναρχία Μάχης τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Μπορεί ο Πτέραρχος Χριστοδούλου να ξεκίνησε την περιοδεία του για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, Μεγάλη Τρίτη, όμως το γεγονός να βρεθεί μέσα σε λίγες ημέρες και πάλι στη Λήμνο, ακριβώς μετά τις δηλώσεις Ακάρ, μόνο τυχαίο δεν μπορεί κανείς να το πει.

Να θυμίσουμε πως στο ακριτικό νησί του Βορειανατολικού Αιγαίου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ίμβρο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε μεταβεί πριν λίγες μέρες και μάλιστα πετώντας με αεροσκάφος F-16 Block 52 plus από την 337 Μοίρα και είχε συναντηθεί με τους αναχαιτιστές της Τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Α’ ΓΕΕΘΑ, επέλεξε να βρεθεί και με τα πληρώματα των Ελληνικών πλοίων και συγκεκριμένα με τα στελέχη που υπηρετούν στην φρεγάτα «Κουντουριώτης», το πλοίο επιφυλακής που βρίσκεται σε νησί των Κυκλάδων κι όπου διαταχθεί θα σπεύσει το ταχύτερο δυνατό. Στην φρεγάτα τον Αρχηγό των ΕΔ υποδέχτηκε ο υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Αμέσως μετά, με ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk Sikorsky μετέβη στη Λήμνο κι έπειτα στον ακριτικό Έβρο όπου είχε συνομιλίες με Αξιωματικούς και στελέχη του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη αλλά και σε φυλάκιο στο Σουφλί, που τον περίμενε και ο Α’ ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, μαζί με τον Διοικήτη της 1ης Στρατίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η περιοδεία του Αρχηγού ολοκληρώθηκε στο Γ’ Σώμα Στρατού, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Πτέραρχος Χρήστος Χριστουδούλου με στελέχη των Ε.Δ. Φωτογραφία ΓΓΕΘΑ
Ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Πτέραρχος Χρήστος Χριστουδούλου με στελέχη των Ε.Δ. Φωτογραφία ΓΓΕΘΑ

Ισχυρός συμβολισμός η επίσκεψη του Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Αθήνα: “Kόκκινη γραμμή” οι S-400…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: