Στην Βουλή η δικογραφία Novartis για Λοβέρδο: Θα ζητηθεί άρση ασυλίας του βουλευτή ΠΑΣΟΚ




Οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβιβάζουν στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis για ένα πολιτικό πρόσωπο, που είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

  • Παράλληλα, αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή παραμένει ακόμα, καθώς ερευνώνται, οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

Ακόμη, αύριο θα σταλούν είκοσι με τριάντα κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

  • Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΣΚΑΪ, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.

Τα τέσσερα αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Πάντως, την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς την συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και την διαφημιστική εταιρεία.

Τέλος, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παπαθεοδώρου στην Βουλή: Διαπλοκή πολιτικής και επαγγελματικής ιδιότητας κ. Ξεπαπαδέα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: