Τι είπε ο Τραμπ όταν έμαθε για τον διορισμό του εισαγγελέα; Αυτό είναι το τέλος μου…




Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί “ευαίσθητες” λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, τον Μάιο του 2017, όταν ο Πρόεδρος Τραμπ έμαθε από τον τότε Γενικό Εισαγγελέα Jeff Sessions ότι ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Rod Rosenstein είχε διορίσει ειδικό σύμβουλο τον Ρόμπερτ Μιούλερ, κάθισε πίσω στην καρέκλα του και είπε:” Ω Θεέ μου. Αυτό είναι απαίσιο. Αυτό είναι το τέλος της προεδρίας μου. Έχω γ….θεί».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ρώτησε τον Σέσιονς, τον οποίο επέκρινε για μήνες επειδή είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα: “Πώς το επέτρεψες να γίνει αυτό, Τζεφ” και σχολίασε ότι ο υπουργός τον απογοήτευσε.

Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: “Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες” ή κάτι παρόμοιο.

“Όλοι λένε ότι αν εμπλακεί ένας από αυτούς τους ανεξάρτητους ερευνητές, καταστρέφεται η προεδρία σου. Θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια και δεν θα είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ”, φέρεται εξάλλου να είπε ο Ταρμπ, σύμφωνα με την έκθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
18/04/2019 18:42

Σε δημόσια κατάθεση καλούν τον ανακριτή Μιούλερ οι Δημοκρατικοί για την Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: