Στην Αθήνα αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας: Στο “τραπέζι” το Κυπριακό

File Photo: Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών.Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Συνάντηση στην Αθήνα έχουν σήμερα αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών.

  • Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί και η διεθνής διάσταση του Κυπριακού, αφού οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν ανακοινώσει, έπειτα από την συνάντηση που είχαν στην Τουρκία, τον Μάρτιο, πως συμφώνησαν τη συζήτηση και αυτού του θέματος, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων μεταξύ των δυο χωρών στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα.
  • Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, η Αθήνα θα ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι η κατάργηση του αναχρονιστικούς συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, κάτι που είχε τονίσει και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογό του. «Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε βήμα βήμα, να ακούσουμε τις ιδέες που υπάρχουν για το ποιος θα μπορούσε να ήταν ο μηχανισμός την επόμενη μέρα -αν υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα εσωτερικά θέματα έχουν επιλυθεί- που θα μπορούσε αντικαταστήσει τον μηχανισμό εγγυήσεων», είχε δηλώσει ο κ. Κατρούγκαλος σχετικά με τη σημερινή συνάντηση σε επίπεδο γραμματέων Υπουργείων Εξωτερικών.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δυο χωρών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Πρέσβης Sedat Önal και οι συνομιλίες θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΚΥΠΕ – Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ
12/04/2019 10:29

Επαναβεβαίωση ισχυρής σχέσης Κύπρου-Ισραήλ κατά την επικοινωνία Αναστασιάδη με Νετανιάχου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal