Στα 92 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για την Κρήτη: Από αύριο ξεκινούν οι εργασίες στην γέφυρα Κερίτη




Τα 92 εκατ. ευρώ αγγίζει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο περιοχές της Κρήτης, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του υφυπουργού Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τις θεομηνίες από τις αρχές του 2019, χρηματοδοτούνται με κονδύλια ύψους 91.755.364 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6ης Απριλίου και συνέταξε άμεσα τα τεχνικά δελτία τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί και πιστωθεί: τρία εκατ. ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου, 6,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, 1,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σφακίων, τρία εκατ. ευρώ στον Δήμο Χανίων, 32,7 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πλατανιά, 9,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Κισσάμου, δύο εκατ. ευρώ στον Δήμο Αποκορώνου, 1,255 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και 17,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης. Ακόμα έχουν εγκριθεί 15 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ολοκλήρωση των εργασιών σε γέφυρα στον Πλατανιά

Στο μεταξύ, πριν από το Πάσχα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση τμήματος της γέφυρας στην δυτική είσοδο του Πλατανιά, που είχε υποχωρήσει από την σφοδρή κακοκαιρία στις 25 Φεβρουαρίου.

  • Μετά τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφέρειας. Με την ολοκλήρωση των έργων θα απομακρυνθεί από το σημείο και η στρατιωτική γέφυρα που κατασκευάσθηκε για να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής. Παράλληλα, αύριο Τρίτη ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας στην περιοχή του ποταμού Κερίτη στο χωριό Αλικιανός.

Την περιοχή επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, που συναντήθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας που αναλαμβάνει το έργο και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, αρχικά θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου όπου στην συνέχεια θα μπουν οι βάσεις για την τοποθέτηση της γέφυρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανονικά η κυκλοφορία στην Πειραιώς: Θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις όλη την ημέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: