«Σφράγισε» το εισιτήριο του τελικού ο ΠΑΟΚ: Νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης




Την παρουσία του για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, την 20η στην ιστορία του, εξασφάλισε σήμερα (25/4) ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον γηπεδούχο Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, είχαν υπεροχή και ευκαιρίες, αλλά ο επαναπαυμένος στην διαφορά του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων και χρόνου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στον τελικό της 11ης Μαϊου, για τρίτη συνεχή σεζόν.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, αλλά του έλειψε το γκολ στις φάσεις που δημιούργησε, ενώ οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν καταπονημένοι, σχεδόν εξαντλημένοι, χωρίς έμπνευση και ευκαιρίες.

Mόλις στο 6′ ο Αστέρας απείλησε τον ΠΑΟΚ μετά από κακή απομάκρυνση του Πασχαλάκη και δυνατό σουτ του Κώτσιρα, που απομάκρυνε σε κόρνερ με θεαματική απόκρουση ο Πασχαλάκης. Η πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ έγινε στο 17′, αλλά ο Κρέσπο δεν σημάδεψε σωστά από την πλάγια θέση που σούταρε.

Ο Αστέρας συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 20′ κεφαλιά του Μαρτίνεθ μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης, αφού η μπάλα κατευθύνθηκε στα χέρια του. Η ομάδα της Αρκαδίας, καλύτερη σε όλο το πρώτο μέρος, είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 35′, με δυνατό σουτ του Τασουλή από καλή θέση, που έφυγε άουτ. Αστοχο ήταν και σουτ του Ζαμπά στο 42′, για να ολοκληρωθεί με αυτή την μέτρια εικόνα το πρώτο ημίχρονο. Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε ελαφρά εδαφική υπεροχή και κατοχή μπάλας, όμως ο Αστέρας ήταν πιο επιθετικός, ουσιαστικότερος και είχε καλύτερες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για το γκολ που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι διεκδίκησης της πρόκρισης μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές στον κορμό του περιορίστηκε να κάνει διαχείριση του χρόνου για να φτάσει απλά στον τελικό.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ασέρας πέτυχε γκολ με τον Τσιλιανίδη στο 47′, αλλά ο Αθηναίος ρέφερι Ευαγγέλου το ακύρωσε για φάουλ του σκόρερ στον Ινγκασον.

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στην επανάληψη έδειξε νωθρότητα και αργοπορημένη αντίδραση και χρειάστηκαν τρεις επεμβάσεις του Πασχαλάκη για να αποφύγει το εις βάρος του γκολ. Για ένα δεκάλεπτο ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έδειχνε αγνώριστος, παίζοντας παθητικό ποδόσφαιρο και αυτό έδωσε περιθώριο στον Αστέρα να απειλήσει. Με μόλις δύο τελικές στα πρώτα 70 λεπτά, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως έχει μείνει ακόμα στα επινίκεια του τίτλου.

Στο 62′ ο Αστέρας έχασε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία, με σουτ του Φερνάντεζ που πέρασε μόλις πάνω από την συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη, ενώ στο 66′ πλάγιο σουτ του Δουβίκα έδιωξε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ. Στο 72′ ο Λημνιός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας του στην επανάληψη, αλλά την σπατάλησε άσκοπα. Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 91′ με άστοχο σουτ του Ολιβέιρα, που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα ύψη.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος – Ινγκασον

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41′ Δουβίκας), Mαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64′ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74′ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (46′ Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77′ Σφιντέρσκι).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: