Σε σχολείο όπου φοίτησε ο Μάικλ Τζάκσον ψήφισαν για να μετονομάσουν αμφιθέατρο




Οι γονείς ενός δημοτικού σχολείου στο Λος Άντζελες κλήθηκαν να ψηφίσουν την περασμένη εβδομάδα αν θα μετονομάσουν το «Αμφιθέατρο Μάικλ Τζάκσον» του σχολείου έπειτα από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο οποίο ο εκλιπών τραγουδιστής κατηγορείται για παιδοφιλία.

Η ψηφοφορία στο σχολείο Gardner Street ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, αλλά οι σχολικές αρχές δεν έδωσαν ακριβή ημερομηνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Έπειτα από επισημάνσεις ορισμένων γονέων και μελών του προσωπικού του σχολείου σχετικά με τη σημερινή ονομασία του αμφιθεάτρου (…) δίνουμε την ευκαιρία στους γονείς και τους εργαζομένους να αποφασίσουν για το θέμα», εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου Κάρεν Χόλις, σε επιστολή της αναγγέλλοντας την ψηφοφορία.

Το αμφιθέατρο του σχολείου αυτού που βρίσκεται κοντά στο Χόλιγουντ πήρε το όνομα του βασιλιά της ποπ το 1989 καθώς ο Μάικλ Τζάκσον φοίτησε στο σχολείο για μερικούς μήνες όταν ήταν έντεκα ετών. Ήταν το 1969, λίγους μήνες πριν τον πρώτο δίσκο των Jackson 5, “I Want You Back”.

Με την επιτυχία των τραγουδιών τους, ο μικρότερος από τους αδελφούς Τζάκσον εγκατέλειψε τη σχολική εκπαίδευση για να λάβει μαθήματα στο σπίτι.

Η παρουσία του ονόματος του Μάικλ Τζάκσον στο αέτωμα του σχολικού κτιρίου προκάλεσε τη δυσφορία σε μερικούς γονείς των μαθητών μετά από την προβολή από το αμερικανικό δίκτυο HBO του ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland”. Σε αυτό δύο άνδρες καταγγέλλουν πως ο Τζάκσον τους είχε προσεγγίσει φιλικά προτού τους κακοποιήσει σεξουαλικά, ενώ ήταν στην ηλικία των 7 και 10 ετών στις αρχές του 1990.

«Το όνομα θα πρέπει πιθανώς να αφαιρεθεί, δεν είναι σωστό για ένα δημοτικό σχολείο, το ντοκιμαντέρ έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα της κατάστασης», δήλωσε στους Los Angeles Times ο Ρόμπερτ Φίτζερανλτ, ένας γονέας μαθητή του σχολείου.

Ένας άλλος γονέας, ο Μύρεον Αρσλάν πιστεύει ότι «άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν κάνει πολύ χειρότερα, έχουν καταδικαστεί και κτίρια εξακολουθούν να φέρουν τα ονόματά τους».

Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα τρόμου και δυσπιστίας. Κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στον Καναδά και την Ολλανδία σταμάτησαν να παίζουν τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον. Οι παραγωγοί του “The Simpsons” αποφάσισαν να αποσύρουν ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, στο οποίο ο Μάικλ Τζάκσον είχε δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες. Από την άλλη πλευρά, θαυμαστές του βασιλιά της ποπ έσπευσαν να διατρανώσουν την αθωότητά του. Η οικογένεια Τζάκσον αποκάλεσε το ντοκιμαντέρ και την ειδησεογραφική κάλυψη των κατηγοριών ως «δημόσιο λιντσάρισμα» τονίζοντας ότι είναι «100% αθώος».

Ο Τζάκσον, ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από υπερβολική δόση ναρκωτικών, κατηγορήθηκε επανειλημμένα για πράξεις παιδεραστίας αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λος Άντζελες, United States

Θετικά σχόλια Τραμπ για τις δηλώσεις Πούτιν μετά την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: