Σε κλοιό 7.400 αστυνομικών το Παρίσι για τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς




Περισσότεροι από 7.400 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου αναμένονται “1.000-2.000 εξτρεμιστές ακτιβιστές”, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι “σε πρωτεύουσα των ταραχών”.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι η απάντηση σε αυτά τα “black blocs” θα είναι “εξαιρετικά σθεναρή” στην περίπτωση που ξεσπάσουν βία επεισόδια στις διαδηλώσεις, είπε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σιμπέτ Ντιαγέ.

“Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε (…) Αύριο, υπάρχει κίνδυνος” υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, 1.000-2.000 ακραίοι ακτιβιστές, που θα έχουν την ενίσχυση προσώπων από το εξωτερικό, ενδέχεται να επιχειρήσουν να σπείρουν την αταξία και τη βία” διευκρίνισε ο υπουργός.

Αυτοί θα μπορούσαν να ενωθούν με τα χιλιάδες “ακραία “κίτρινα γιλέκα”, τα μέλη του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” που έχουν αρχίσει να ριζοσπαστικοποιούνται” εξήγησε ο Καστανέρ. Μπροστά στο κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι σε “πρωτεύουσα των ταραχών”, που απηύθυναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “κίτρινα γιλέκα” και “black blocs”, ριζοσπαστικοποιημένοι και βίαιοι διαδηλωτές, ο Καστανέρ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις με “περισσότερους από 7400 αστυνομικούς”. Επιπλέον, ντρόουν θα επιτηρούν τις κινητοποιήσεις από ψηλά, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP – Γαλλία/ΠΑΡΙΣΙ 30/04/2019 22:36

«Φυτιλιές» ΗΠΑ κατά πρωτοκλασάτων υπουργών Μαδούρο: Πιστός στον πρόεδρο παραμένει ο στρατός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: