“Υπόκλιση” Πάπα Φραγκίσκου στον Λιονέλ Μέσι: Δεν είναι ιεροσυλία να λες ότι είναι Θεός




Ιερή υπόκλιση του Πάπα Φραγκίστου στον Λιονέλ Μέσι. Φίλαθλος του ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές, κλήθηκε να μιλήσει για τον συμπατριώτη του, σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε μια συνέντευξη για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Αργεντινής. Ερωτηθείς για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα στον Μέσι και τον θεό, ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε μια απάντηση που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις.

  • «Θεωρητικά είναι ιεροσυλία πούμε ότι ο Μέσι είναι Θεός. Δεν μπορείς να το πείς αυτό για κάποιον, η Βίβλος το λέει πολύ ξεκάθαρα, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι ιεροσυλία», εξήγησε ο ηγέτης της καθολικής εκκλησίας στο πρόγραμμα Salvados de La Sexta.

Ο -κατά κόσμο- Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του για την Σαν Λόρέντσο, που σήμερα κατέχει την 21η θέση στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

  • Να σημειωθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται πλέον μόλις 50 γκολ πριν από την πρώτη θέση και τον Πελέ στην κατάταξη των σκόρερ με τον ίδιο σύλλογο, όπως αναφέρει η mundo deportivo.

Τον Νοέμβριο, ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλε περνώντας δεύτερος. Τότε έφτασε τα 566 ξεπερνώντας τα 565 του θρυλικού επιθετικού της Μπάγερν. Ο Πελέ στέκεται στην κορυφή με 643 γκολ. Ο Αργεντινός το Σάββατο με τα δύο γκολ στη νίκη επί της Εσπανιόλ έφτασε τα 593 και είναι πλέον μόνο 50 γκολ μακριά από την Πέλε.

01/04/2019 09:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία

Στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης σκαρφάλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: