“Πόλεμος” ανακοινώσεων για τις δηλώσεις Μαρινάκη: Απάντηση Τσίπρα από την Καλαμάτα




Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε από χθες, με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στον Real Fm, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας του ζήτησε δάνειο 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες και πως η Κυβέρνηση ήταν αυτή που μεσολάβησε για να συναντηθεί μαζί του. Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θέλησε να ελέγξει τον πρώην ΔΟΛ, τοποθετώντας δικά της στελέχη σε θέση διευθυντών, ενώ μίλησε και για τις εκκρεμείς δικαστικές περιπέτειες, υποστηρίζοντας πως είναι στοχοποιημένος από την Κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε τον Πέτρο Κόκκαλη αποτυχημένο σε όλα, τόνισε ότι η οικογένεια Κόκαλη συνεργάζεται στενά με την Κυβέρνηση και αποκάλυψε ότι τα όσα παρέλαβε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό ήταν χειρότερα από την κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός και που βίωσε η ΑΕΚ παλιότερα. «Έβαλα 60 εκατομμύρια την πρώτη κιόλας χρονιά», είπε μεταξύ άλλων.

Ξέσπασε “πόλεμος” ανακοινώσεων, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά από το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει αν ισχύουν τα όσα τους καταλόγισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του ζήτησε και αυτό δια του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη, «πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη».

Λίγο αργότερα, ήρθε η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που προχώρησε σε μία σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. “Διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγές της ΝΔ “σήκωσαν το γάντι” και , σχολιάζοντας ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του Μαρινάκη, αναφέρουν τα εξής: «Το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Απάντηση Τσίπρα από την Καλαμάτα

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, στην Καλαμάτα, χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για έναν πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο Μαρινάκη, ενώ του καταλόγισε πως έχει αναλάβει χρέη προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα είπε χθες ο κ. Μαρινάκης και σημείωσε:

“‘Ακουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.

Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος ; Γιατί τέτοιο άγχος ; Γιατί τόση απελπισία ;

Να σας απαντήσω γιατί : Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει κάτω από το τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Με μας όλα αυτά τέλος.

Για αυτό τους βλέπετε τους εκπροσώπους του παλιού καθεστώτος, να ωρύονται σε καθημερινή βάση. Να βρίζουν και να απειλούν θεούς και δαίμονες. Και γιατί τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές δημοσκοπήσεων, ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί”.

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η συνέντευξη Μαρινάκη: “Πόλεμος” με σκληρές ανακοινώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: