“Ναι” Μόσχας στην αύξηση εμπορικών σχέσεων με Κίνα: «Άνοιγμα» στον Ζελένσκι για ανατ. Ουκρανία




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα είναι αντιμέτωπη με αρκετούς περιορισμούς για την ανάπτυξή της και πρέπει να προωθεί τα προϊόντα της.

  • Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την βελτίωση της διαμετακομιστικής δυναμικής της, σε εμπορικό επίπεδο, ενώ η Μόσχα καλωσορίζει την αύξηση των εμπορικών της σχέσεων με το Πεκίνο.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης, ότι κανένας δεν επιθυμεί τους εμπορικούς πολέμους, εκτιμώντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι πλήττουν την παγκόσμια οικονομία. Διατύπωσε την ανάγκη διεξαγωγής μιας έρευνας για το μολυσμένο ρωσικό πετρέλαιο με την βοήθεια των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ρωσική πρωτεύουσα.

Η Πολωνία, η Γερμανία, η Ουκρανία, αλλά και άλλες χώρες ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού (Druzhba pipeline) μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας του εντοπισμού μόλυνσης.

Η Ρωσία από την πλευρά της, προγραμματίζει να αποκαταστήσει την εξαγωγή πετρελαίου μέσω του αγωγού στην Ευρώπη, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Προσέγγιση με Ζελένσκι για την ανατολική Ουκρανία

  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να μάθει την θέση του νεοεκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο, ότι θα πρέπει να συζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης στην Ανατολική Ουκρανία με τον Ζελένσκι, καθώς ο ουκρανικός λαός έχει κουραστεί από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ΗΠΑ συμφωνούν με Ρωσία και Κίνα για αποχώρηση των στρατευμάτων από Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: