“Ναι” είπε το Eurogroup στην εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα

General view of the hall at the Informal reunion of the EU Finance ministers from the Euro Area (EUROGROUP), held at Parliament Palace in Bucharest, Romania, 05 April 2019. EPA/ROBERT GHEMENT
Ολοκληρώθηκε στο Eurogroup, που συνεδριάζει στο Βουκουρέστι, η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας και επικυρώθηκε η θετική εισήγηση των θεσμών (Κομισιόν) και του Euro Working Group για την εκταμίευση των 978 εκατ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την επιστροφή των κερδών που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP), καθώς και την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αφού εγκρίθηκε η εκταμίευση από το Eurogroup, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το κλίμα κατά τη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα και για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

05/04/2019 11:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τόνισε ο Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal