«Η μετατόπιση των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα άκρα, έχει αυξήσει τη ζήτηση για τον ήπιο και συνθετικό λόγο του Ποταμιού», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και επισήμανε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου που συναντάει στην περιοδεία του για τις ευρωεκλογές, δείχνουν πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα του κινήματος «έλκει τους πολίτες που θέλουν Ευρώπη χωρίς λοξοδρομήσεις, πότε προς την Βενεζουέλα και πότε προς τους εθνικισμούς».

  • Σχολίασε αρνητικά ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ σχετικά με τις δημοσκοπικές έρευνες τόνισε: «Το ρεύμα συμπάθειας προς το Ποτάμι είναι δεδομένο. Ό,τι δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, πιστεύω ότι θα φανεί στις κάλπες». Και συμπλήρωσε ότι όσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο λογική – σχέδιο – τόλμη, θα στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς για τα καλέσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για συμμαχίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «όταν δεν έχεις τι να πεις πουλάς νοσταλγία» και χαρακτήρισε ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με τη συμπολίτευση λέγοντας: «Χάσαμε την ψυχή μας, να μην χάσουμε και τους μισθούς μας. Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι ενός κατήφορου που άρχισε με τις μεταγραφές βουλευτών».

  • Σχετικά με την υπόθεση Novartis επανέλαβε την θέση του Ποταμιού να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να πάψουν να συμπεριφέρονται ως πολιτική αγωγή ή ως συνήγοροι υπεράσπισης».

Και είπε χαρακτηριστικά: «Τα αμαρτήματα του νέου καθεστώτος -του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα αμαρτήματα του παλιού καθεστώτος – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η φαρμακευτική δαπάνη ήταν για δεκαετίες η χρυσή κότα που έτρεφε διεφθαρμένους φίλους και κομματικούς εγκάθετους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
13/04/2019 14:24

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, είπε ο Τσίπρας: Η ΝΔ στηρίζει τα επιχειρήματά της στο ψέμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: