“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η συνέντευξη Μαρινάκη: “Πόλεμος” με σκληρές ανακοινώσεις




Πολιτική θύελλα ξέσπασε με αφορμή την συνέντευξη του επιχειρηματία και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας του ζήτησε δάνειο 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες και πως η Κυβέρνηση ήταν αυτή που μεσολάβησε για να συναντηθεί μαζί του.

  • Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θέλησε να ελέγξει τον πρώην ΔΟΛ, τοποθετώντας δικά της στελέχη σε θέση διευθυντών, ενώ μίλησε και για τις εκκρεμείς δικαστικές περιπέτειες, υποστηρίζοντας πως είναι στοχοποιημένος από την Κυβέρνηση.
  • Χαρακτήρισε τον Πέτρο Κόκκαλη αποτυχημένο σε όλα, τόνισε ότι η οικογένεια Κόκαλη συνεργάζεται στενά με την Κυβέρνηση και αποκάλυψε ότι τα όσα παρέλαβε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό ήταν χειρότερα από την κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός και που βίωσε η ΑΕΚ παλιότερα. «Έβαλα 60 εκατομμύρια την πρώτη κιόλας χρονιά», είπε μεταξύ άλλων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζήτησε από το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει αν ισχύουν τα όσα τους καταλόγισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και τονίζει:

“Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

«Πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη», ζήτησε και το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Παύλου Χρηστίδη.

Σκληρή απάντηση Μαξίμου

Λίγο αργότερα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προχώρησε σε μία σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, “ο οποίος διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια”.

Σημείωνει και τα εξής:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

  • Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για “σκευωρία” εναντίον του.
  • Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν “σκευωρία” της Novartis.
  • Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
  • Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
  • Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Τί απαντούν πηγές της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του Μαρινάκη, αναφέρουν τα εξής:

«Το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Hellas Journal με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολομέτωπη επίθεση Βαγγέλη Μαρινάκη σε κυβέρνηση και οικογένεια Κόκκαλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: