“Εννιάψυχος” ο Μπενιαμίν Νετανιάχου: Οδεύει σε οριακή νίκη στις εκλογές στο Ισραήλ




Τα ως τώρα, μερικά αποτελέσματα φέρουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να οδεύει να κερδίσει πέμπτη θητεία στο αξίωμα μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τρίτη, παρά το ότι ο βασικός αντίπαλός του, ο απόστρατος στρατηγός Μπένι Γκαντς, υποστήριξε χθες βράδυ ότι αυτός επικράτησε στην αναμέτρηση.

Με το 64% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, το Λικούντ του Νετανιάχου προβλέπεται να καταλάβει 38 από τις 120 έδρες της επόμενης Κνέσετ (Βουλής), ενώ το Μπλε και Λευκό Ψηφοδέλτιο του Γκαντς προβλέπεται να εξασφαλίσει 35, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Haaretz.

Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Χααρέτς μοιάζουν να επιβεβαιώνουν την τάση ενίσχυσης των πιθανοτήτων του ηγέτη της ισραηλινής δεξιάς να επικρατήσει σε σύγκριση με τα έξιτ πολ.

Ενισχύονται οι πιθανότητες νίκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Οι πιθανότητες που έχει ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τρίτη ενισχύονται, μεταδίδουν ισραηλινά

size=”1″ face=”Constantia”>ΜΜΕ επικαλούμενα τα ως τώρα, μερικά αποτελέσματα και νεότερα δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει ότι μετά την καταμέτρηση του 40% των ψήφων, το κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, εξασφαλίζει 40 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, ενώ ο συνδυασμός του Μπένι Γκαντς, του στρατηγού ε.α. ο οποίος μολονότι εντελώς νέος στην πολιτική κονίστρα μπόρεσε να αναδειχθεί στον κύριο αντίπαλο του πρωθυπουργού, 35. Παράλληλα, νεότερα δεδομένα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου φέρουν το Λικούντ να προηγείται οριακά του Μπλε και Λευκού ψηφοδελτίου του Γκαντς με 35 έδρες έναντι 34.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel

Το κόμμα του Νετανιάχου βρέθηκε μπροστά από τον Γκάντζ δίνουν τώρα τα exit polls

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: