Ψηφίστηκε η τροπολογία για υποχρεωτική άρση τραπεζικού απορρήτου σε έλεγχο «πόθεν έσχες»




Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου.

  • Τη σχετική τροπολογία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.
  • Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.

Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
04/04/2019 17:49

Εκτός ψηφοδελτίου όποιοι παρεκκλίνουν των αποφάσεων του συνεδρίου, διεμήνυσε η Φώφη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: