Πρωτοφανής μορφή εγκλήματος για τα Κυπριακά δεδομένα, λέει η Αστυνομία για τον serial killer




Τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει κάθε πρόθεση να διερευνήσει πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, σε σχέση την υπόθεση εντοπισμού των σορών δυο γυναικών στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, και εκεί και όπου θα διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

  • Σε δηλώσεις του, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, ενώ ζήτησε σε αυτό το στάδιο την κατανόηση των ΜΜΕ, καθότι όπως είπε, η Αστυνομία θεωρεί ότι «κορυφαία προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων, που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτησή τους».

«Και προς αυτή τη κατεύθυνση», τόνισε, «εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων τους».

  • Αναφερόμενος περαιτέρω στις μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις , ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «θέτουν την Αστυνομία Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος, πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, μιας μορφής εγκλήματος η έκταση της οποίας είναι πρόωρο εκτιμηθεί, μιας μορφής εγκλήματος που παρουσιάζεται συνήθως και όχι συχνά σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες».

Όπως σημείωσε «πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν με ένα ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας ούτως ώστε όταν αχθούν ενώπιον του δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη», προσθέτοντας ότι «είναι το ελάχιστον που οφείλουμε στα θύματα αυτών εγκλημάτων στους συγγενείς του οικείους και τις οικογένειες τους, προς τους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

«Αναγνωρίζουμε», σημείωσε, «ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς της Αστυνομίας, κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε, ούτε βεβαίως και απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί. Αντίθετα, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/04/2019 11:56

Στο φρεάτιο της φρίκης, στο μεταλλείο Μιτσερού, συνεχίζονται οι έρευνες για το 6χρονο κορίτσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: