Πρώτο βήμα η Τότεναμ με το Σον: Κέρδισε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον αγγλικό εμφύλιο




Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια στο «παλάτι» του Λονδίνου, η Τότεναμ φρόντισε να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο τους οπαδούς της. Η αποχώρηση του αρχηγού της και πρώτου σκόρερ, Χάρι Κέιν, στο 58΄ λόγω τραυματισμού, δεν εμπόδισε την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να πάρει πολύ μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στον πρώτο αγγλικό «εμφύλιο» της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Σον στο 78ο λεπτό, που με άψογο στιλ κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου και εν συνεχεία με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Έντερσον (φέρει ευθύνη για το γκολ), έμελλε να κρίνει το ματς στο «Τότεναμ Στέιντιουμ» και να φέρει τους «πετεινούς» σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στους ημιτελικούς ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 17/04 στο «Ετιχαντ», όπου και σαφώς η Σίτι δεν θα «παραδοθεί» εύκολα.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» είχε φρενήρη ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 13ου λεπτού για την Σίτι. Οι Λονδρέζοι απείλησαν πρώτοι και συγκεκριμένα στο 8΄ με τον Ντέλε Άλι να αστοχεί μέσα στην περιοχή, ύστερα από σέντρα του Κέιν. Η «απάντηση» των «πολιτών» ήρθε άμεσα με την πλέον «καθαρή» ευκαιρία για να προηγηθούν. Με τη… συνδρομή του VAR, ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ στο 13΄, αλλά ο Λιορίς ήταν ο μεγάλος νικητής στο τετ-α-τετ με τον Αγουέρο από την «ασβεστένια βούλα».

Η Τότεναμ ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που αν και στα πρώτα λεπτά φάνηκε να «πατούν« καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, μετά το 20΄ δεν βρήκαν ανοιχτούς διαδρόμους. Η καλύτερη στιγμή για τους «πετεινούς» ήρθε στο 21΄ με τον Έντερσον να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Κέιν μέσα από την περιοχή.

Η αναγκαστική αλλαγή του Κέιν στο 58΄ επηρέασε για λίγο τους γηπεδούχους που έχασαν προς στιγμή τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός έμελλε να βάλει την υπογραφή του στο 78΄. Οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν από τις 29 Ιανουαρίου (Νιουκάστλ).

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ρόουζ – Λαπόρτ, Μαχρέζ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Σον, Γουίνκς (81΄ Γουανιάμα), Κέιν (58΄λ.τρ. Λούκας Μόουρα), Σισοκό, Άλι (87΄ Γιορέντε), Έρικσεν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκιντογκάν, Αγουέρο (70΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Λαπόρτ, Ντελφ, Νταβίντ Σίλβα (89΄ Ντε Μπράιν), Φερναντίνιο, Μαχρέζ (89΄ Σανέ), Οταμέντι

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: