Προσβάλουν τους δικαστές τα σχόλια με αφορμή την υπόθεση Novartis λέει ο Καλογήρου




Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στη χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ-1 «Η επόμενη μέρα» με το δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, αναφέρθηκε στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και επισήμανε ότι οι επιθέσεις και τα σχόλια προς τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, τους προσβάλει, ενώ δεν βοηθούν και δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα.

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου, απαντώντας στο ζήτημα που τέθηκε για τη χειραγώγηση των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, επισήμανε ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από ένα εισαγγελέα (Σ.σ.: όπως είναι η επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη), αλλά από πολλούς (συνολικά είναι επτά) και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Απαντώντας ο κ. Καλογήρου στο επιχείρημα των παρισταμένων στο πάνελ της εκπομπής, ότι κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα, επισήμανε ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλλά καρτ», αλλά όμως έθεσε με νόημα και το ερώτημα, ποία ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (σ.σ.: Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές που κατέληξαν.

Αναφορικά με το ζήτημα ποία από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας θα τεθούν ή όχι στο αρχείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μόνο από τους εισαγγελείς διαφθοράς μπορεί να δοθεί η απάντηση και προσέθεσε, ότι η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται ένα συνδέονται και με άλλα στοιχεία όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής, κ.λπ.

Τέλος, ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε πρόβλημα τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Novartis προς ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην εκπομπή συμμετείχαν από το στούντιο της ΕΡΤ-1, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε ζωντανή σύνδεση.

Κανένα δεδικασμένο για Χριστοφοράκο, είπε η εισαγγελέας: Ένοχος μαζί με τρία ακόμα στελέχη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: