Πρόσκληση στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό, η πρόταση μομφής ΝΔ




«Η πρόταση μομφής (σ.σ. κατά του κ. Πολάκη), από την πλευρά της ΝΔ είναι περισσότερο μια πρόσκληση και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. …Προσωπικά αισθάνθηκα ντροπή ως Έλληνας πολίτης όταν είδα τον πρωθυπουργό να καλύπτει απολύτως στη Βουλή τον υπουργό του και να μην επιδεικνύει ούτε τη στοιχειώδη διάθεση να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

  • Και σχολιάζει πως «η κυβέρνηση των ανήμπορων και των πολλών γίνεται κυβέρνηση των Πολάκηδων» και πως «οι Έλληνες σοκαρίστηκαν όταν ένας υπουργός -και συγκεκριμένα ο υπουργός επί θεμάτων υγείας- επιτέθηκε σε έναν συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, ο οποίος μάλιστα, έχει κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους με τη διαδρομή και τη ζωή του».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι το αποτέλεσμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα «είναι πολύ θετικό» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτάται γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Τσίπρας επιλέγει να κάνει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο. «Μόνο η αλαζονεία και η τυφλή προσκόλληση στην εξουσία δικαιολογούν αυτή του την απόφαση» λέει.

  • Εκτιμά, επίσης, πως στις εθνικές εκλογές «θα πληρώσουν πιο ακριβά» την «αλαζονική στάση που υιοθέτησαν απέναντι στον ελληνικό λαό» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι το 70% των πολιτών είναι εναντίον αυτής της Συμφωνίας. «Είναι ακροδεξιοί όλοι αυτοί;» διερωτάται και σημειώνει «κάτι πρέπει να λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάρρευσή τους σε όλα τα μέτωπα. Ούτε οι ίδιοι, όμως, το πιστεύουν».

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί για θράσος και κυνισμό την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχουν υπογράψει τη μείωση του αφορολόγητου με τους δανειστές και περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Ποιόν κοροϊδεύουν επιτέλους! Η κυβέρνηση Τσίπρα ή θα καταργήσει δια νόμου τη μείωση του αφορολόγητου που η ίδια ψήφισε ή καλύτερα ας σιωπήσει», αναφέρει.

  • Τονίζει ακόμη ότι η ΝΔ είχε καταψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου, πως θα διαπραγματευτεί την κατάργησή της ενώ ως εναλλακτικό μέτρο έχει εξαγγέλλει την εισαγωγή του φορολογικού συντελεστή του 9% που θα αμβλύνει την μείωση του αφορολόγητου και με τη νέα κλίμακα θα επιστραφεί ένας μισθός τον χρόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δηλώνει τέλος ότι η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερη συνεργασία ακόμη και αν είναι αυτοδύναμη, αλλά προσθέτει ότι «ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα νόημα, δεδομένου ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι αντίθετος σε αυτή την προσέγγιση. Μιλάει για τη ΝΔ με τον χειρότερο τρόπο και δεν έχει αφήσει ποτέ τέτοιο παράθυρο. Επομένως, εύλογα η ΝΔ δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
27/04/2019 14:12

Προσωπική ταύτιση με Πολάκη βλέπει η ΝΔ την αλλαγή πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: