Προφυλακίστηκε η 45χρονη δικηγόρος που εμπλέκεται στη “μαφία των φυλακών”




Στην φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, η 45χρόνη δικηγόρος που συνελήφθη μετά από ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα της “μαφίας των φυλακών”.

  • Η δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση, στο στάδιο της ανάκρισης, Αλβανού βαρυποινίτη που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται.

Ενώπιον του εφέτη απολογείται τώρα ο δεύτερος δικηγόρος που συνελήφθη με ένταλμα για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών. Πρόκειται για 65χρονο ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει συνήγορος του ΛΑΓΗΕ σε βάρος του οποίου είχε γίνει το 2014 επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν ως αυτουργοί Αλβανοί υπήκοοι καθώς και ο επιχειρηματίας ‘Αρης Φλώρος ως εντολέας της εγκληματικής ενέργειας.

  • Στο πλευρό του 65χρονου τάσσονται οι συνάδελφοι του, συνεργάτες του γραφείο του, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενόψει της απολογίας του, στην οποία υπερασπίζονται το «ήθος και την εντιμότητά του» αναφερόμενοι σε σκευωρία με σκοτεινά κίνητρα σε βάρος του.

Αναφερόμενοι στους διαλόγους του 65χρονου με βαρυποινίτη στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην “μαφία των φυλακών” που έχουν καταγραφεί, οι συνεργάτες του κατηγορούμενου υποστηρίζουν ότι ο δικηγόρος «υπό το κράτος φόβου» ήταν σε επαφή με τον Αλβανό κρατούμενο για να πληροφορηθεί “την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν”, το Νοέμβριο του 2014.

Στην ανακοίνωση των συνεργατών του κατηγορούμενου δικηγόρου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

  • «Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιός επωφελείται από αυτή. Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν “θύμα”. Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν Αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον πληροφορήσει -όπως και έγινε- για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο,πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου..».

01/04/2019 15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ανείπωτη τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Δωδεκάχρονος πνίγηκε ενώ έτρωγε λουκάνικο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: