Πρόεδρε, που είσαι; Η πατρίδα “αιμορραγεί”! Αυτή εναι η ώρα ενός πανικοβλημένου λαού!




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Λες, άστο άλλη μια μέρα, κάτι θα γίνει. Μα οι μέρες φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους πτώματα, αθώα πλάσματα, μαζί τους και παιδιά, και πάνω απ’ όλα, έναν ολόκληρο λαό πληγωμένο, αναστατωμένο, πανικοβλημένο. Με την κάθε μέρα να γίνεται “νύκτα” στην ψυχή του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Κύπριου αλλά και ξένου που βρίσκεται στη χώρα μας.

  • Δυο γερμανικά ζευγάρια μάτια έτυχε να “ξεβγάλουν” ένα κομμάτις της σαπίλας της κοινωνίας μας. Μέσα από τα μάτια αυτών των τουριστών ξετυλίχτηκε ότι πιο απάνθρωπο έχει βιώσει η Κύπρος (μέχρι σήμερα). Με τους μεν και τους δε “ειδήμονες” να “βάφουν” τα πολλαπλά εγκλήματα “αριστερά ή δεξιά κατάλοιπα”. Ότι πιο ηλίθιο μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Ότι πιο ανώριμο μπορεί να χαρακτηρίσει ένα άτομο, και όχι μόνον.

Η αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο και ο υπουργός χαμένος, δεν ξέρει από που να πρωτοπιαστεί. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης προειδοποιούσε από πέρυσι τους “τοίχους” του αστυνομικού σταθμού, με την Επίτροπο Δικαιωμάτων του παιδιού Αναστασία Παπαδοπούλου να ζητά (ειρωνικά) “συγγνώμη” για όλα όσα δεν έκανε.

Μέχρι σήμερα, ακούγαμε Μιτσερό και χαμογελούσαμε, μιας και ο Ρίκκος Μάππουρος (Γιώργος Ζένιος) στο “Βουράτε Γειτόνοι” φρόντιζε να μας κάνει να γελάμε με έναν κούσπο (στο Μιτσερό). Δυστυχώς, όμως, αυτός ο κούσπος έμελλε να αλλάξει τη “ταυτότητα” ενός ολόκληρου λαού σε μια μέρα.

  • Μετατράπηκε σε κούσπο που έθαψε πτώματα. Μετατράπηκε σε κούσπο που ούτε η Αστυνομία, ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε η Κυβέρνηση αλλά ούτε και ο ίδιοι οι συμπατριώτες μας μπόρεσαν να σηκώσουν, με τον ίδιο κούσπο, δυστυχώς, να βρίσκει και να βρίσκει (ακόμη!).

Και (πάλι) δυστυχώς, καθημερινά, όλο και κάτι νέο εμπλουτίζει τα “φύλλα” αρκετών “δημιουργικών” ΜΜΕ που θεωρούν ότι το CyprusTexas.com πουλάει. Όντως, (ξε)πουλά την ίδια την πατρίδα, τρομοκρατεί τα ίδια τα παιδιά μας, ξετινάζει την ίδια την κοινωνία που προσπαθεί να ορθοποδήσει, “θρέφει” τον λαικϊσμό, αποπροσανατολίζει και “ποτίζει” το χάος, δίνοντας τροφή στα (απροστάτευτα από Κυπριακούς νόμους) Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το δηλαδή τέλειο άλλοθι για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Και άντε τώρα να καταλάβεις γιατί το “bullying” πήρε ανησυχητικές διαστάσεις. Άντε τώρα να βρεις άκρη στον κατήφορο του “αργού θανάτου”, και πάει λέγοντας! Και πάλι λες, “που πάμε”; Και τσακίζεις κάθε φορά που σου λένε: “Μείνε εκεί που είσαι, μην έρθεις Κύπρο, μακάρι να μπορούσα να έρθω και εγώ”!

Α ρε Πατρίδα, που πας; Πρόεδρε, που είσαι; Τι παραπάνω περιμένεις για να “αγκαλιάσεις” τον λαό σου και να του δώσεις (έστω) έναν επίδεσμο; Όχι, δεν θα πω ότι φταις για ότι έγινε. Όμως Πρόεδρε, αυτή την ώρα ο λαός (σου) δεν κόπτεται για το Πεκίνο και τον Πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ. Αυτή την ώρα, ο λαός σου κόπτεται για όσα του “έκοψαν” τα πόδια. Σ’ έχει ανάγκη Πρόεδρε!

Nicos Antoniades (D.B.A.)
Professor of Marketing & Strategy
Editor ikypros.com and LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Δεν βαριέσαι, είναι ξένες η Mary Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και η κορούλα της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: