Πρόεδρε, όταν αμφισβητείς τους θεσμούς, πώς θέλεις να τους σέβονται τα παιδιά μας;




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Πρώτον: Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν πρέπον να ισοπεδώσουμε το έργο ενός Υπουργού, του δυσκολότερου ίσως υπουργείου, αυτό των οικονομικών.

  • Δεύτερον: Η βελτίωση σε αρκετούς τομείς, επίσης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει προϊόν ισοπέδωσης (όπως π.χ. οι πολύ σημαντικές στρατηγικές συμφωνίες της πατρίδας μας).

Τρίτον: Το θέμα του Συνεργατισμού δεν είναι θέμα του σήμερα, ούτε και είμαι προσωπικά σε θέση να κρίνω αν και πόσο φταίνε οι πρώην, οι νυν ή και οι δυο.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Όμως, όπως κάθε γονιός, κάθε σκεπτόμενος πολίτης που νοιάζεται για τα πολιτικά “πρώτυπα” που “βλέπουν” τα παιδιά μας, διερωτώμαι, ανησυχώ και ρωτώ τον Πρώτο Πολίτη της χώρας μου, ο οποίος ανέφερε: “Δεν θα θυσιάσω την Ιφιγένεια για χάρη των θεσμών”.

  • Κύριε Πρόεδρε, ποιος ο ρόλος και λόγος μιας ανεξάρτητης διερευνητικής επιτροπής; Πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα; Μα κυρίως,  τι απαντάμε σε ένα παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας, το οποίο “έτυχε” να σας ακούσει; Και λέω έτυχε, γιατί μόνο από “τύχη” η πλειοψηφία των νέων μας ασχολείται πλέον.

Bullying, ναρκωτικά, βία κ.λ.π. πώς διορθώνονται; Με την απαξίωση των θεσμών μόνο καλό παράδειγμα δεν μπορεί να δοθεί στα παιδιά μας.

Πρόεδρε, με όλο τον σεβασμό, πρέπει να επαναδιατυπώσετε. Αλλιώς, η Δημοκρατία κινδυνεύει, μαζί της και τα παιδιά μας.

Νίκος Αντωνιάδης (D.B.A.)
Καθηγητής Μάρκετινγκ, Στρατηγικής & Επικοινωνίας
Συντάκτης ikypros.com και LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Κυπριακής εκδοχής βοσνιακό μοντέλο: Ξεκολλάτε, το μέλλον δεν είναι το ρατσιστικό κράτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: