Ώρα να ξυπνήσει ο “κοιμώμενος γίγαντας” της Κεντροαριστεράς, δηλώνει η Γεννηματά




Ψήφο-προμήνυμα ανατροπής στις εθνικές εκλογές χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές κάλπες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ο «κοιμώμενος γίγαντας», εννοώντας τους κεντροαριστερούς πολίτες που, «όχι αναίτια», επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια αποχή.

  • «Καλούμε όλους όσους απογοητευμένοι απείχαν τα προηγούμενα χρόνια να έρθουν και να ψηφίσουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να σέρνεται μέσα στη μιζέρια ενός ψευτοδικομματισμού ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Οι περισσότεροι είναι προοδευτικοί πολίτες του χώρου της Κεντροαριστεράς.
  • Είναι ένας κόσμος που όχι αναίτια επέλεξε την αποχή, που είναι πολιτικοποιημένος, απαιτητικός και παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι ένας «κοιμώμενος γίγαντας» που ήρθε η ώρα να ξυπνήσει», επισημαίνει.

«Πιστεύω και αυτά τα μηνύματα παίρνω, ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για ψήφο αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Για ψήφο δύναμης, στο κίνημα, ψήφο προμήνυμα ανατροπής στις εθνικές εκλογές. Στις Ευρωεκλογές έχουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο μάχης για προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμμερμανς βγαίνουμε μπροστά για να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε ανθρώπους με όραμα και με σημαντικό έργο, αναγνωρισμένο από τις τοπικές κοινωνίες», επισημαίνει.

  • Επίσης, απευθυνόμενη στους 17άρηδες, τους καλεί να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν «προοδευτικά προγράμματα που μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για στον τόπο τους», τονίζοντας ότι η ψήφος τους είναι δύναμη. «Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε χώρο για τους νέους. Μαζί τους πάμε ξανά μπροστά», υπογραμμίζει.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι η μεγάλη διαφορά του Κινήματος με τη δεξιά παράταξη και τη δεξιά πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόταση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

  • «Ο τόπος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης. Όσον αφορά το κοινωνικό κράτος, έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας σε αυτό τον τόπο. Είμαστε η παράταξη που το θεμελίωσε στην Ελλάδα. Χωρίς κοινωνικό κράτος και πολιτικές αναδιανομής του πλούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρξει ταξική ειρήνη, δεν μπορεί να υπάρξει μεσαία τάξη και βιώσιμη ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική δημοκρατία. Είναι η μεγάλη μας διαφορά από την Δεξιά παράταξη αλλά και από την δεξιά πολιτική του ψευτοαριστερού ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Κινήματος, επίσης, προκαλεί τον πρωθυπουργό για προκηρύξει εθνικές εκλογές, εάν πιστεύει ότι θα τις κερδίσει: «(σ.σ. ο πρωθυπουργός) ξέρει ότι οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Άλλωστε αν πιστεύει, όπως λέει ότι θα τις κερδίσει, τον προκαλώ, να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Ιδού η Ρόδος. Όποτε και αν γίνουν πλέον, δεν θα αποφύγει την συντριβή. Ήδη νοιώθει την ανάσα του Κινήματος Αλλαγής και αυτό τον πανικοβάλλει. Το μόνο που καταφέρνει με τις “γέφυρες”, είναι να γεφυρώσει την απόσταση στα ποσοστά μας, που όλο και μικραίνει».

Παράλληλα, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική που «όλα τα αφήνει στο έλεος των αγορών και διαλύει το κοινωνικό κράτος»: «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως αντίδοτο στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά τη μείωση των φόρων. Την οποία όπως ισχυρίζεται θα πετύχει με περικοπές στο κράτος. Καμία αναφορά στις αναγκαίες αλλαγές στους όρους της συμφωνίας. Χωρίς αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα, όλες οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα μείνουν στον αέρα.

  • Οι προτάσεις του δεν αφορούν τη μεσαία τάξη και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια πολιτική που όλα τα αφήνει στο έλεος των αγορών και διαλύει το κοινωνικό κράτος. Πρόκειται ουσιαστικά να εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν επί τέσσερα χρόνια οι Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Γι αυτό εμείς λέμε όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι».

Τέλος, σχολιάζοντας την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, η κ. Γεννηματά σημειώνει: «Ψηφίσαμε την άρση της ασυλίας για να φανεί η αλήθεια. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα ν’ αποκαλυφθεί η σκευωρία που για μας είναι ολοφάνερη. Εμείς δεν κρυβόμαστε όπως οι Υπουργοί της Κυβέρνησης πίσω από τις ασυλίες και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις για την ουσία του ζητήματος. Αν κανείς παρακολουθήσει τί ακριβώς συνέβη, νομίζω θα καταλάβει πώς υπήρξε μεθόδευση και θα αντιληφθεί τον τρόπο που αυτή στήθηκε».

21/04/2019 14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Να γίνουν άμεσα εκλογές εάν η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι μεγάλη λέει ο Άδωνις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: