Οι επιθέσεις από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα μας κάνουν πιο δυνατούς, είπε ο Τσίπρας (video)




«Δεν πέρασαν 20 μέρες από την πρώτη συγκέντρωση μας (σ.σ. στο Γαλάτσι) και το κλίμα έχει αλλάξει, οι πολίτες συσπειρώνονται έρχονται πλάι μας σε έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα” και “σε όλες τις συγκεντρώσεις μας, όπως και σήμερα, τον παλμό πράγματι τον δίνουν οι νέοι άνθρωποι που ήταν αυτοί που έδωσαν τον παλμό στον νικηφόρο αγώνα του 2015».

Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τόνισε πως «αυτή η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός δεν δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μια χαλαρή εκλογική μάχη, αλλά θυμίζουν μέρες του 2015 και δίνουν το μήνυμα ότι ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, από τις στημένες ειδήσεις, από τα μηνύματα αλαζονείας που στέλνουν όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας και σήμερα με θράσος απειλούν και κουνάνε το δάκτυλο. Και αυτός ο κόσμος συσπειρώνεται ξανά, ενεργά δυναμικά στη Προοδευτική Συμμαχία».

«Και όσο περισσότερο οι αντίπαλοί μας γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους, τις τηλεοράσεις και τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες με ψέματα, απειλές και συκοφαντίες, άλλο τόσο οι δημοκρατικοί πολίτες θα γεμίζουν στάδια, γήπεδα και πλατείες σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν τη στήριξή τους σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «στόχος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ένα καλό σκορ, αλλά είναι να φέρουμε ξανά τη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, την Προοδευτική Συμμαχία, τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει σύνθημα ότι δεν θα γυρίσει πίσω η χώρα, γιατί μονάχα ο ελληνικός λαός είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσει πίσω η χώρα».

«Νίκη των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη»

Απαντώντας σε όσους έχουν προδιαγράψει ότι η Ευρώπη στις ευρωεκλογές ετοιμάζεται να γυρίσει την πλάτη στις προοδευτικές δυνάμεις και να αποθεώσει τη δεξιά και την ακροδεξιά, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «μη βιάζεστε ορισμένοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός, διότι την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία, που ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει και θα παραμείνει το προπύργιο, η καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης, με τον Πέδρο Σάντζες αλλά και τους Ποδέμος που θα τους χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που επιθυμούν μάλιστα να συγκυβερνήσουν».

Πρόσθεσε ότι θετικές ειδήσεις για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να έχουμε και στο Βορά, στη Φιλανδία και στη Δανία και αν οι ευρωπαϊκές κάλπες στηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θετικές ειδήσεις θα έρθουν και από τη Βρετανία, με τη νίκη των εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Προσθέστε στις μεγάλες νίκες των προοδευτικών δυνάμεων και τη νίκη της Προοδευτικής μας συμμαχίας στην Ελλάδα, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να μην αφήσουμε την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας»

«Έχουμε έναν μεγάλο στόχο: να μην αφήσουμε την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι αναφορικά με τη χώρα μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πολύ μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όλα τα «πολλά, τα δίκαια που έγιναν πράξη», αλλά, όπως πρόσθεσε δηκτικά, και οι προγραμματικές θέσεις «που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του αλλά δεν το καταφέρνουν, τους ξεφεύγουν αυτά που έχουν στο μυαλό και το πρόγραμμα τους, αλλά δεν συμφέρει προεκλογικά να τα διατυμπανίζουν».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο όπου «του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων μετά τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα» και πρόσθεσε ότι σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του προσπάθησε «άρον-άρον» να «μαζέψει την αλήθεια που του ξέφυγε προχτές». Ανέφερε ότι έτσι τους είχε «ξεφύγει» και το «ασφαλιστικό Πινοσέτ», «οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», «η επαναφορά του 1:5 στο δημόσιο», «ότι δεν θέλουν τη διατήρηση του αφορολόγητου, ότι “δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού”, ότι “δεν θέλουν επιδόματα ανεργίας». «Άραγε ο κ. Μητσοτάκης όταν αναφέρεται στο πρόγραμμα του, αυτά που αναφέρει είναι υποσχέσεις ή απειλές;», διερωτήθηκε, για να σχολιάσει: «Είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που όταν μιλά προγραμματικά, δεν υπόσχεται, απειλεί την ελληνική κοινωνία».

Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του ότι ο κ. Τσίπρας έχει νεύρα επειδή φεύγει, ο πρωθυπουργός σχολίασε σκωπτικά «εδώ και τρεισήμισι χρόνια φεύγουμε κατά τον κ. Μητσοτάκη, τόσα νεύρα πια μας έχουν ξεχειλίσει…». Σχολίασε ότι έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην τηλεθέαση και πρόσθεσε ότι εάν θέλει να αποκτήσει μεγάλη τηλεθέαση «να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα».

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κρυφτεί από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση», είπε.

«Στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής»

«Είμαι πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιο μας, είναι σπουδαίο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωσε περήφανος γιατί «το κάλεσμά μας για μια ευρεία προοδευτική συμμαχία βρίσκει σάρκα και οστά σε ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλες τις ζωντανές δυνάμεις της Ελλάδας της νέας εποχής. Ανθρώπους που αποτελούν κόσμημα για τον τόπο, τη δουλειά τους, τον κοινωνικό τους χώρο. Και που κάνουν πράξη την προοδευτική συμμαχία και τη πλατιά μας διεύρυνση, πρωτίστως μέσα στην κοινωνία». Σημείωσε ότι όλοι αυτοί «δεν είναι για εμάς ένα ντεκόρ, δεν είναι οι κομπάρσοι σε τηλεοπτικά σποτάκια, αλλά οι πρωταγωνιστές της Προοδευτικής Συμμαχίας» και εκπροσωπούν την «Ελλάδα της δημιουργίας και της συλλογικής προόδου».

Είπε ότι «στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής» και «η κοινή πίστη όλων μας ότι η πατρίδα μας δεν έχει άλλο δρόμο να διαβεί παρά αυτόν που ανοίγεται μπροστά της και δεν έχει παρά να μην κοιτάξει άλλο πίσω».

«Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις»

«Οι προοδευτικοί πολίτες ενώνουμε δυνάμεις. Για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι με πολλούς από την αίθουσα, αλλά και από τους 42 υποψήφιους, συμπορευτήμαμε αυτά τα χρόνια και «με άλλους, ήρθαμε κοντά πιο πρόσφατα», για να τονίσει πως «όλους όμως μας ενώνει η αγάπη γι’ αυτόν εδώ τον τόπο αλλά και το πάθος να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα ιδανικά που έχτισαν το συλλογικό μας σπίτι, την Ευρώπη».

Την Ευρώπη, σχολίασε, «που μοιάζει σήμερα να χάνει τον προσανατολισμό της, να κοιτά πίσω, να νοσταλγεί τις χειρότερες της μέρες» και σημείωσε πως όμως «οι πιο όμορφες μάχες, είναι οι δύσκολες μάχες».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ακούγοντας τη Λουτσιάνα Καστελίνα, που μίλησε νωρίτερα, θυμήθηκε πόσοι αγώνες δόθηκαν για να προχωρήσει μπροστά ο τροχός της ιστορίας. Τόνισε ότι η μάχη σήμερα είναι ενάντια στην Ευρώπη, που βάζει πάνω από τους ανθρώπους τα κέρδη των λίγων, που υποτιμά την κοινωνική συνοχή προς όφελος της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πρόσθεσε ότι τέτοια μάχη έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και «δεν μας λύγισε αυτή η μάχη. Κάναμε το καθήκον μας. Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού»

«Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, οι πολίτες που θέλουν να δουν μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δομείται πάνω στις μεγάλες ιδέες και τις αξίες που τη γέννησαν και τροφοδότησαν την πρόοδο της».

Αυτό σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη μεγαλούργησε όταν ενώθηκε, όχι όταν χωρίστηκε σε στρατόπεδα, όταν αναδιένειμε τον πλούτο, όχι όταν τον συγκέντρωσε στα χέρια λίγων, όταν συνεργάστηκε για τα μεγάλα επιτεύγματα στον πολιτισμό και τις επιστήμες, όχι όταν διχάστηκε, όταν ενσωμάτωσε την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα, όχι όταν ύψωνε φράχτες και τείχη, όταν συγκροτούσε το κοινωνικό κράτος και ενδιαφέρθηκε για την προστασία των αδυνάμων, όχι όταν υιοθέτησε τον κοινωνικό δαρβινισμό, όταν ενωμένοι οι λαοί νίκησαν το φασισμό, όχι όταν τον έβλεπαν να επελαύνει σκορπώντας το θάνατο και το φόβο.

Σημείωσε ότι αυτοί είναι οι λόγοι που «ενώνουμε σήμερα τις δυνάμεις μας: Για να νικήσουμε ξανά το φασισμό, τη λιτότητα, το ρατσισμό, τον αυταρχισμό. Για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη κοινωνική δικαιοσύνη, τη προστασία του περιβάλλοντος, την πρόοδο».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «γι’ αυτό παλεύουμε και θα νικήσουμε» χαρακτηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως ψηφοδέλτιο νίκης. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε έναν-έναν τους 42 υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, μιλώντας με λίγα λόγια για τον καθέναν τους.

Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και τους αγώνες μας

«Αυτή δεν είναι ομάδα, είναι η dream team», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των 42 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο από ανθρώπους από όλο το φάσμα του κοινωνικού χώρου, ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πλατιάς συσπείρωσης και θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από θέσεις αριστεράς, δημοκρατικής και προοδευτικής παρουσίας.

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι «δεν αρκεί να έχεις την dream team, η dream team πρέπει να μάθει να παίζει συλλογικά, να δίνει πάσες και να σκοράρει» και έδωσε έτσι το σύνθημα «η dream team μαζί με όλους εσάς, να οργώσουμε την Ελλάδα, να δώσουμε το μήνυμα της προόδου, της δημοκρατίας, της νίκης».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι «το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και τους αγώνες μας».

22/04/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα πρόσωπα των 42 υποψηφίων για την Ευρωβουλή καθρεφτίζεται η Ελλάδα, είπε ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: