Ο Τραμπ θα διόριζε την Ιβάνκα επικεφαλής στην Παγκόσμια Τράπεζα: Είναι καλή με τους αριθμούς, είπε




«Είναι πολύ καλή με τους αριθμούς»: ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, πως είχε σκεφθεί να διορίσει την κόρη του, την Ιβάνκα, 37 ετών, επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  • «Είναι μια αληθινή διπλωμάτις», εξήγησε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο περιοδικό The Atlantic. «Θα ήταν φανταστική στα Ηνωμένα Έθνη για παράδειγμα» (ως μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών).
  • «Αν την είχα διορίσει, θα φώναζαν για νεποτισμό ενώ αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον νεποτισμό», συνεχίζει.

Συνεχίζοντας να την προωθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτει: «Μάλιστα σκέφθηκα την Ιβάνκα για (να διοικήσει) την Παγκόσμια Τράπεζα», έναν θεσμό που ιδρύθηκε το 1944 στο Μπρέτον Γουντς μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

  • «Θα ήταν εξαιρετική στη θέση αυτή γιατί είναι πολύ καλή με τους αριθμούς”, προσθέτει, αναφερόμενος στην κόρη και στενή σύμβουλό του, ο σύζυγος της οποίας, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είναι επίσης ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του.
  • «Είναι ήρεμη. Την έχω δει σε καταστάσεις μεγάλου στρες, αντιδρά πολύ καλά (…) Έχει μια αληθινή παρουσία όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τελικά έναν από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του, τον Ντέιβιντ Μάλπας, στην ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

12/04/2019 15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο δικηγόρος Αβενάτι διώκεται για 36 οικονομικά εγκλήματα: Κινδυνεύει με κάθειρξη 335 ετών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: