Ο Πούτιν ρίχνει το γάντι στον Τραμπ: Θα δώσουμε τους S-400 και άλλα όπλα στην Τουρκία




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Δευτέρα. Ο κ. Ερντογάν έφτασε στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν και άλλα σχέδια για την αγοραπωλησία οπλισμού, εκτός από τη συμφωνίατου αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας κατά την έναρξη συνάντησης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσσο-Τουρκίας, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η ολοκλήρωση της σύμβασης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραλαβή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα όσον αφορά τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

“Υπάρχουν σοβαρά καθήκοντα που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας όσον αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα. Πρώτα απ ‘όλα, μιλάμε για την ολοκλήρωση της σύμβασης για την παροχή στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων Triumf S-400” δήλωσε ο Πούτιν.

“Υπάρχουν άλλα πολλά υποσχόμενα σχέδια στην ημερήσια διάταξη που σχετίζονται με την προσφορά σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία”, πρόσθεσε ο Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει τι μπορεί να είναι αυτά.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας τελειώνουν σήμερα στη Μόσχα; Ο δρόμος προς την “κόλαση”!

Η “ώρα της κρίσης” για τους S-400 έφτασε: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: