Ο ΠΑΟΚ “αγκάλιασε” τον τίτλο του πρωταθλητή με το 3-0 στη Λαμία: Μία νίκη για την στέψη




Την 24η νίκη του σε 27 αγώνες πέτυχε ο ΠΑΟΚ που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λαμίας, με 3-0, χάρη σε γκολ των Πέδρο Ενρίκε (34′), Εβγκέν Σάκχοφ (78′) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (83′). Ο «Δικέφαλος του Βορρά», «αγκάλιασε» κυριολεκτικά τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή, μετά από αυτή τη νίκη. Στην κατάμεστη Τούμπα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημαντικό «τρίποντο», μετά από μια εμφάνιση με πολλά καλά στοιχεία, καθώς και πλούσιο θέαμα, κυρίως στο τελευταίο τέταρτο, όταν «σφράγισε» τη νίκη.

Η Λαμία μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και με γρήγορες επιθέσεις έδειξε τις διαθέσεις της. Μόλις στο 3′, η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία καταγράφηκε στο ενεργητικό της, όταν ο Μπαράλες απείλησε με κεφαλιά την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Στο 13′, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στα καρέ της Λαμίας με τρόπο ασυνήθιστο: Ο Μπεχαράνο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Σαράνοφ μάζεψε την μπάλα, πριν αυτή περάσει προς την εστία του. Στο 18′, μια κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε σύριζα το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ και έφυγε άουτ. Η Λαμία δεν κλείστηκε και στο 19′ ήρθε μια πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα της Στερεάς, όταν το σουτ του Ασούμπρε πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ. Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους, η Λαμία έδειξε θετικά στοιχεία, με σωστή κυκλοφορία και σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ έδειχνε «φλυαρία» στο παιχνίδι του, περιορισμένες τελικές και επανάπαυση πως το γκολ αργά ή αργότερα… κάποια στιγμή θα έρθει. Και αυτό το γκολ ήρθε σύντομα! Στο 34′, με γωνιακό δυνατό σουτ του Ενρίκε που «τρύπησε» την εστία του Σαράνοφ, δημιουργώντας παράλληλα και παράπονα στους Λαμιείς γιατί θεώρησαν πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τήρησαν το “fair play”, σε έναν επιδερμικό τραυματισμό του Μπαράλες, δευτερόλεπτα νωρίτερα. Στο 41′ πάλι, ο Ενρίκε βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά, αλλά ο Σαράνοφ, με διπλή επέμβαση κατάφερε να μπλοκάρει. Το ίδιο συνέβη και στο 43′, με τον Ακπομ στο τελικό σουτ, αλλά από πλάγια θέση.

Στην επανάληψη, η Λαμία μπήκε στο γήπεδο με λογικές απαιτήσεις. Στο 58′, έχασε μάλιστα την καλύτερη ευκαιρία της για γκολ. Η κεφαλιά από πλεονεκτική θέση του Ασούμπρε, αποκρούστηκε στη γραμμή της άδειας εστίας από τον Βιεϊρίνια που έτσι διατήρησε το μηδέν παθητικό της ομάδας του. Η εδραίωση της νίκης του ΠΑΟΚ ήρθε στο 78′, από κεφαλιά του Σάκχοφ, μετά από καλά «ζυγισμένη» σέντρα του Μπίσεσβαρ. Με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, η Τούμπα πήρε «φωτιά» και οι θερμοί φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωναν την ομάδα τους εν χορώ. Ομως, ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 83′, ο Μπίσεσβαρ με ωραίο γωνιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και φανερώνοντας τις δυνατότητες της ασταμάτητης ομάδας του στο δρόμο της προς το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της Λαμίας στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Ασίγκμπα,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (73′ Μίσιτς), Άκπομ (64′ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγμπα (84′ Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπεχαράνο (64′ Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74′ Τσούκαλος).

07/04/2019 21:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: