Ο Ντόναλντ Τραμπ “τελείωσε” μέσω Twitter την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Νίλσεν




Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, η Κίρστεν Νίλσεν, αποχωρεί από τον θώκο, ανήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter την Κυριακή, καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Την πληροφορία ότι η Νίλσεν επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή της μετέδωσε λίγη ώρα πριν επισημοποιήσει την εξέλιξη το CBS News, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σαφές εάν η αποχώρησή της θα γινόταν οικειοθελώς.

Σε άλλο tweet, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους. Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία στους Δημοκρατικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: