Ο Εκρέμ Ιμάμογλου λαμβάνει επισήμως το χρίσμα για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, 17 μέρες έπειτα από τη διεξαγωγή των τουρκικών δημοτικών εκλογών, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

  • Ο Ιμάμογλου κλήθηκε από την εκλογική επιτροπή, η οποία νωρίτερα απέρριψε την αίτηση του κόμματος του Ερντογάν για αναστολή της διαδικασίας έως ότου αποφασίσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV, εάν αποφασιστεί νέα προσφυγή στις κάλπες ο Ιμάμογλου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την ημέρα που θα γίνει η εκλογική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές με 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 ψήφων του εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

  • Εξάλλου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το χρίσμα για την δημαρχία της πόλης θα δοθεί απόψε το απόγευμα στις 18:00,  όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ.
  • Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε από το Επαρχιακό Εκλογικό Συμβούλιο το απόγευμα για να του αποδοθεί το χρίσμα. “Θαύμα, τελικά έγινε. Παίρνουμε το χρίσμα. Το Επαρχιακό Εκλογικό Συμβούλιο κάλεσε τον Δήμαρχο μας Εκρέμ Ιμάμογλου να παραλάβει το χρίσμα. Πάμε στο δικαστικό μέγαρο μαζί με τους βουλευτές μας”, γράφει ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Και το γραφείο Τύπου του Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αργότερα σήμερα θα βρίσκεται στο δικαστικό μέγαρο Τσάγλαγιαν της Κωνσταντινούπολης για να πάρει το χρίσμα.

  • Η επαρχιακή πρόεδρος Κωνσταντινούπολης του CHP Τζανάν Καφταντζίογλου έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Παίρνουμε το χρίσμα…”, αναφέροντας “Παραδώσαμε την Κωνσταντινούπολη ξανά στον λαό”. 

Στον Εκρέμ Ιμάμογλου, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης, δίνεται στις 18.00 το απόγευμα το χρίσμα για την δημαρχία της πόλης όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ.

 

Σύγκλιση σε κάποια ζητήματα με τις ΗΠΑ “βλέπει” ο Ακάρ, μετά τη συνάντηση με Σάναχαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: