Ο κ. Μπαλαούρας “ζητά μετ’ επιτάσεως το λόγο” από την κ. Λαγκάρντ στη σύνοδο του ΔΝΤ!!!




Το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον έκανε χθες διανομή μία ανακοίνωση Τύπου του κ. Γεράσιμου ή Μάκη Μπαλαούρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Μάκη Μπαλαούρα από Ουάσιγκτον, στις 9.4.2019, με τίτλο: Θεσμοί και κράτη πρέπει να αλλάξουν πολιτική σχετικά με  τις ανισότητες και την υπανάπτυξη.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από μία φωτογραφία του βουλευτή με την εξής λεζάντα: Ο Μ. Μπαλαούρας ζητά μετ΄επιτάσεως το λόγο! Προφανώς, αυτό που ενοοεί είναι ότι ήρθε στο κέντρο του καπιταλισμού και έδωσε τη μάχη της Ελλάδας!

Για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύουμε παρακάτω όλο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Μπαλαούρα, γνωστού από τη φράση “φρουρά, φρουρά, φρουρά”…

Στην ετήσια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Παγκόσμιας Τράπεζας-ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον έλαβε μέρος ο κ. Γεράσιμος ή Μάκης Μπαλαούρας, ως επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη συζήτηση για την πείνα και τις ανισότητες εισηγήθηκαν η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και η ασκούσα καθήκοντα Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Οι εισηγήτριες τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της υπανάπτυξης και των  ανισοτήτων μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών και των κρατών Αφρικής-Ασίας, ζητώντας τη συμπαράσταση όλων των χωρών.

Ο Μάκης Μπαλαούρας σε γραπτή παρέμβασή του, εξέφρασε κριτική των εισηγητριών και παρουσίασε τέσσερις άξονες πολιτικής που πρέπει να αλλάξουν ριζικά, γιατί «όλα αυτά που ακούγονται είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ευχολόγια»:

O κ. Μπαλαούρας δήλωσε ειδικότερα:

  1. Εξαιτίας εφαρμοσμένων πολιτικών εκμετάλλευσης, εκατομμύρια άνθρωποι σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική υποφέρουν από πολύ παλιά μέχρι τις μέρες μας και ενδεχομένως να υποφέρουν για πολλά χρόνια ακόμη.
  2. Παρόμοιες πολιτικές, σε διαφορετικό μείγμα και επίπεδο, ασκούνται και στα πλούσια κράτη, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία της ανεπτυγμένης Ευρώπης, όπου εκατομμύρια πολίτες κυριολεκτικά πεινούν και για τους οποίους, ουσιαστικά, απουσιάζει το κοινωνικό κράτος.
  3. Η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην τεράστια φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή που γίνεται από επιχειρηματικούς κολοσσούς. Πράγματι, έτσι είναι. Την ερωτώ ωστόσο, γιατί συμβαίνει αυτό; Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, που διαθέτουν τεράστια δύναμη παγκοσμίως, σε ποιες υποδείξεις προχωρούν και ποιες πιέσεις ασκούν;

Από την άλλη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυρίζουν αδιάφορα! Πώς λοιπόν θα βρεθούν χρήματα, όπως ανέφεραν οι εισηγήτριες,  για την ενίσχυση αυτών των κρατών, που η πλειοψηφία των κατοίκων τους λιμοκτονεί;

  1. Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σημείωνε ότι στην ΕΕ ακολουθείται η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή της λιτότητας για τους πολλούς, πολιτική που εφαρμόζεται άλλωστε σκληρά και από το ΔΝΤ, γεγονός που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες και τους σπρώχνει στην αγκαλιά της ακροδεξιάς και των νέο-ναζιστικών μορφωμάτων.
Ο κ. Μπαλαούρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Τη φωτογραφία έστειλε ο ίδιος. Η λεζάντα συνόδευε τη φωτογραφία…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: