«Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ




Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι η βασική ανησυχία του είναι οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές, που θεωρεί σημαντικότερη απειλή από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές και την άκρα αριστερά, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο σε ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα.

Οι ακροδεξιοί, οι τζιχαντιστές και οι ακροαριστεροί «είναι όλοι τους επικίνδυνοι», διαβεβαίωσε ο Ζεεχόφερ τη Neue Zürcher Zeitung και διευκρίνισε ότι οι γερμανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας μπόρεσαν να αποκαλύψουν και να αποτρέψουν πάνω από δέκα σχέδια εξτρεμιστών για τη διάπραξη επιθέσεων πέρυσι.

Όμως «ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο δεξιός πολιτικός, ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο Ζεεχόφερ υπενθύμισε ότι Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD) σταμάτησε να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση πριν από έναν χρόνο. Η περιθωριακή ακροδεξιά παράταξη εξυμνεί τους ηγέτες του Γ΄ Ράιχ και σχετικοποιεί τα εγκλήματα του ναζισμού.

Το κόμμα δεν εκπροσωπείται σε εθνικό επίπεδο και θεωρείται πλέον τελείως παραμερισμένο, λόγω της θεαματικής ανόδου της δημοτικότητας μιας άλλης παράταξης της άκρας δεξιάς, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Μπούντεσταγκ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας της Γερμανίας (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι παρακολουθούνται ορισμένα από τα πιο ακραία μέλη της AfD με το ενδιαφέρον των αρχών να στρέφεται ιδίως στο εάν έχουν ή καλλιεργούν σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Βιένη, Austria

Κάλεσμα στη «μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία» απευθύνει ο Γκουαϊδό για Πρωτομαγιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: