Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 3-1, και νιώθει ασφαλής




Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, για να «διαλύσει» τα όποια σύννεφα παρουσιάστηκαν μετά την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την πήρε με εύκολο τρόπο (3-1), στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Με τα γκολ των Χατζηθεοδωρίδη (19΄), Καμπετσή (49΄) και Μακέντα (79΄) οι «πράσινοι» πήραν το «τρίποντο» απέναντι στον ουραγό και «καταδικασμένο», Απόλλωνα (μείωσε στο 73΄ ο Βαφέας) και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για το μέλλον τους στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Δώνης, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο. Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να πάρουν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 19΄ με το απευθείας φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη (τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα) που αιφνιδίασε τον Αστρά (1-0).

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και να «καθαρίσουν» το ματς, ωστόσο, το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς καμία άλλη αλλαγή στο σκορ. Με το ξεκίνημα του δεύτερου, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με το πλασέ του Καμπετσή στην άδεια εστία, μετά την κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Η αποβολή του Μπεντινέλι στο 54΄ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Στάικο φάνηκε να βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες των παικτών της «ελαφράς ταξιαρχίας» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι, όμως, έπαιξαν ακόμη πιο επιθετικά μη έχοντας να χάσουν απολύτως τίποτα και στο 73΄ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς με το γκολ (κεφαλιά) του Βαφέα. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Μακέντα με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα «σφράγισε» το «τρίποντο» για το «τριφύλλι», με τον Ιταλό να επιστρέφει στο σκοράρισμα μετά από 7 αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο ομογενής, Πάνος Αρμενάκας.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες: Μπεντινέλι, Αγροδήμος, Ναδάλες – Αποστολάκης, Κουρμπέλης

Κόκκινες: 54΄ Μπεντινέλι (δεύτερη κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Ναδάλες, Στάθης, Γαρουφαλιάς (62΄ Ελ Χέλβε), Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (81΄ Ρώσση), Κοντοές (58΄ Ντουρσο), Μπεντινέλι, Αγροδήμος, Βάρκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος (85΄ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηθεοδωρίδης (76΄ Αρμενάκας), Καμπετσής (84΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

01/04/2019 20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: