Μήνυμα Πολάκη στους συντρόφους συναγωνιστές: Ο Μητσοτάκης τον συνδέει με Τσίπρα




Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μέσω Facebook, λίγη μόνο ώρα μετά την τελευταία του ανάρτηση-απάντηση προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων και ενίσχυσε την κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να συνδέει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό του.

Πρόκειται περίπου για μία “κατάθεση” αρχών και κομματικής αλληλεγγύης από τον κ. Πολάκη, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:

“ΓΙΑ ΜΕΝΑ… Ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της αριστεράς είναι…

-Να έχεις φτάσει ψηλά χωρίς να γλείψεις, χωρίς να προσκυνήσεις, χωρίς να χρωστάς καμιά χάρη σε κανένα μεγαλόσχημο.

-Να ξέρεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα γίνεται , να την κάνεις με τίμιο τρόπο χωρίς λαμογιές και παράπλευρα οφέλη.

-Να στηρίζεις τους αδύναμους, να χτυπάς τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους πολιτικά ή δημοσιογραφικά, να μη φοβάσαι τη σύγκρουση και να φέρνεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ υπέρ των πολλών στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

-Να λες τον κλέφτη κλέφτη, να ‘σαι με τους καλούς καλύτερος με τους κακούς χειρότερος γιατί αλλιώς δεν πολεμιούνται,να μην καλύπτεις υποθέσεις του παρελθόντος, να συγκρούεσαι με τους σάπιους μηχανισμούς του κράτους χωρίς να τους χαϊδεύεις, να εκτιμάς την πραγματική αξία των ανθρώπων και όχι τους λουστραρισμένους δήθεν ή τα “άριστα” τίποτα.

-Να μπορείς να παράξεις σχέδιο και πρόγραμμα στο χώρο ευθύνης σου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, που να αντικαθιστά αυτό που υπάρχει σήμερα και βέβαια να επιβλέψεις και να οργανώσεις την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ (γιατί το ήθος είναι η τελική πράξη όχι η λεκτική εξαγγελία).

-Να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι’ αυτά που πιστεύεις, να σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνει ο αντίπαλος, να στηρίζεις το κόμμα σου και τα μέλη του, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου, ασκώντας όταν χρειάζεται την πιο σκληρή κριτική εκεί που πρέπει.

-Να ‘σαι ο εαυτός σου κι αυτό που κουβαλάς απ τα γονίδια, την οικογένεια, την καταγωγή σου, τον τόπο σου, τις σπουδές σου και τη μόρφωσή σου, την εμπειρία σου και τη διαδρομή σου.

ΑΥΤΑ…”

Καταλήγει δε με το εξής υστερόγραφο: “Μην περιμένετε από μένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές. Ο εχθρός είναι απέναντι… ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ…”.

Μητσοτάκης: «Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης»

Επανήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά την επίσκεψή του στον Ασπρόπυργο. «Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας, χθες, επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Πολάκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αήθη επίθεση Πολάκη στον γιατρό Κυμπουρόπουλο και τις υποκριτικές κραυγές Μητσοτάκη

Ανακοίνωση της Κλαδικής Υγείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο Π. Πολάκης μας έχει συνηθίσει πλέον στις αήθεις επιθέσεις του απέναντι σε εργαζόμενους, αγωνιστές, συνδικαλιστές που μάχονται ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, που γονατίζει το χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Αυτές τις μέρες ως γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται με αλαζονεία στον κόσμο της εργασίας, επιβάλλοντας στο ακέραιο τη δημοσιονομική φυλακή της Ε.Ε. και των επιχειρηματιών, δεν δίστασε να επιτεθεί με τον πιο ανήθικο τρόπο και με τον συνήθη αντιλαϊκό κυνισμό του στον εργαζόμενο γιατρό του νοσοκομείου «Αττικόν», Στέλιο Κυμπορούπουλο.

Στο πανηγύρι του μισαναπηρισμού και της αναπηροφοβίας έσπευσε να πάρει μέρος και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων που φοράνε όποτε έχουν συμφέρον το φερετζέ των δικαιωμάτων με πρωτεργάτη τον ανεκδιήγητο βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ι. Φωτήλα ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι «ανάπηροι με ποσοστό 93% αναπηρία όχι μόνο δεν πρέπει να εργάζονται αλλά να μην βγαίνουν από το σπίτι τους.»

Ο Κ. Μητσοτάκης, που απέλυε με ιδιαίτερο ζήλο τους αναπήρους, ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης το 2013, και όλοι όσοι συμμετείχαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις που συνέβαλαν στην κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας χαρίζοντας νέα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους (Υγεία, Ιατρικό Κέντρο & ΣΙΑ Α.Ε.), έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το νέο ολίσθημα Πολάκη.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιοι εκφραστές ενός σάπιου συστήματος που προωθεί και διατηρεί το σύστημα των «άξιων», των «ικανών», των «άριστων», των «παραγωγικών» μέχρι τελικής πτώσεως, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι ανάπηροι δεν ξεχνούν ότι επί μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ιδρύθηκε το ΚΕΠΑ που λειτούργησε ως Προκρούστης της αναπηρίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει ακριβώς την ίδια πολιτική μείωσης των ποσοστών αναπηρίας, αφήνοντας στο δρόμο αναπήρους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Μιλούν και ξιφουλκούν για τα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες των αναπήρων, όταν από κοινού το πολιτικό προσωπικό των Λάτσηδων, Νιάρχων Ωνάσηδων, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν συμβάλλει στον κατακερματισμό της κοινωνίας, εδραιώνοντας ακόμα πιο βαθιά το ρατσισμό και τα διαχρονικά στερεότυπα φόβου σε κάθε τι διαφορετικό.

Μιλούν για ίσες ευκαιρίες σε ένα κόσμο «όμορφα ηθικά πλασμένο», όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ο Πολάκης δεν διστάζει να στηλιτεύσει τον εργαζόμενο ανάπηρο δημοσιεύοντας το ΦΕΚ διορισμού του, ξεχνώντας ότι οι νόμοι αυτοί αποτέλεσαν δικαίωση σε πάγια αιτήματα των συλλόγων αναπήρων και χρονίως πασχόντων στο πλαίσιο των αγώνων τους για ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας της απασχόλησής τους.

Μιλούν για ίσες ευκαιρίες αυτοί που προεκλογικά τάζουν λαγούς με πετραχήλια για την εφαρμογή της προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον. Ψηφίζουν νόμους και εντάσσουν στο εθνικό θεσμικό πλαίσιο οδηγίες και διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των αναπήρων, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μέσω της ΕΕ θα γίνουν έργα προσβασιμότητας, αλλά αποκρύπτουν ότι οι πολιτικές που επιβάλλει η ίδια η ΕΕ οδηγούν στην κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.

Όποτε συμφέρει το πολιτικό σύστημα των ταγών του νεοφιλελευθερισμού βγάζουν από το ντουλαπάκι τους το φαινόμενο των «αναπήρων μαϊμού», στρέφοντας την κοινωνία που στενάζει ενάντια στο χώρο της αναπηρίας.

Είναι αυτοί που ψηφίζουν από κοινού «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», επιβάλλοντας δομές υποστήριξης και φροντίδας με εργαζόμενους που έχουν ημερομηνία λήξης, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα και πληρωμένους με voucher.

Σε αυτό το στυγερό καθεστώς εκμετάλλευσης, που εργάτες και εργαζόμενοι λιώνουν πάνω στις μηχανές παραγωγής, που οι ελαστικές συνθήκες εργασίας αυξάνουν τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων και δημιουργούν αναπήρους που τους πετούν μία σύνταξη πείνας, χωρίς την πρόβλεψη ενός συστήματος επανένταξης στην εργασία με σεβασμό στις ανάγκες αναπηρίας τους, σε αυτό το στυγερό καπιταλιστικό σύστημα ίσες ευκαιρίες δεν μπορούν να υπάρξουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το σκηνικό που στήνεται σε βάρος των αναπήρων, που δεν έχουν άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία που θα σέβεται ο άνθρωπος τον άνθρωπο. Για μια κοινωνία που ο καθένας θα συμμετέχει ανάλογα με τις δυνατότητες του και ο πλούτος θα μοιράζεται ισότιμα μεταξύ των μελών της με σεβασμό στις ανάγκες των πιο αδύναμων.

Ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες δεν χορταίνουν με τον δήθεν «ανθρωπισμό» και τον στείρο υποκριτικό δικαιωματικό λόγο αυτών που έχουν ξεπουλήσει όχι μόνο γη ύδωρ αλλά και ανθρώπινες ζωές, όντας γονυπετείς στις απαιτήσεις των ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ.

Καταδικάζει τις δηλώσεις Πολάκη ο πρόεδρος ΕΣΑμεΑ: Άστοχο το tweet Κυμπουρόπουλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: