Νέα εμπορική γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και τη Χάιφα




Νέα εμπορική γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και τη Χάιφα καθιερώνει η Salamis Lines Ltd.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Salamis Lines Ltd, τη νέα εμπορική γραμμή, που εντάσσεται στα πλαίσια της επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου Salamis στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, θα εκτελεί το νέο πλοίο Rο/Rο «Akritas», που πρόσφατα ενέταξε στο στόλο της η Salamis Lines Ltd.

Η πρώτη αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 12 Απριλίου 2019.

Το πλοίο θα εκτελεί εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ των λιμανιών Θεσσαλονίκης, Λεμεσού και Χάιφας.

Τα εβδομαδιαία δρομολόγια του νέου πλοίου είναι:

• Παρασκευή – Θεσσαλονίκη
• Δευτέρα – Λεμεσό
• Τρίτη – Χάιφα
• Παρασκευή – Θεσσαλονίκη

Το Rο/Rο «AKRITAS» έχει τη δυνατότητα μεταφοράς όλων των τύπων φορτίων, όπως τρέιλερ ψυγεία, εμπορευματοκιβώτια, οχήματα, φορτηγά, μηχανήματα, γενικό φορτίο, κ.α.

  • Στο μεταξύ, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας, σε ανακοίνωση του, χαιρετίζει την έναρξη και λειτουργία της νέας εμπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Λεμεσός – Χάιφα από το νέο πλοίο της Salamis Rο/Rο «Akritas».
  • «Η θετική αυτή εξέλιξη θα τονώσει και θα ενισχύσει το εμπόριο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ και θα δώσει τη δυνατότητα στον επιχειρηματικό κόσμο να διευρύνει τις εργασίες του. Με τη νέα αυτή εμπορική γραμμή, η Κύπρος θα έλθει πιο κοντά με τη Βόρειο Ελλάδα, κάτι που ήταν απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου τόσο της Κύπρου όσο και της Θεσσαλονίκης», σημειώνει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει, επίσης, ότι σε πρόσφατες επαφές του με το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδας, συζήτησε το θέμα της απουσίας εμπορικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου – Θεσσαλονίκης, κάτι που τώρα υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Salamis.

«Θεωρούμε ότι η νέα εμπορική γραμμή που αρχίζει τη λειτουργία της από της 12 Απριλίου και θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το εμπόριο και την οικονομία των δύο χωρών», καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
04/04/2019 15:20

Παραίτηση του ΥΠΟΙΚ για την υπόθεση του Συνεργατισμού ζητήθηκε στη Βουλή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: