Μήνυμα Αποστολάκη για τον “Ηνίοχο”: Δεν θα πρέπει να ενοχλείται κανείς από την άσκηση




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ. 

Στην Ανδραβίδα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και μαζί με τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και την πρέσβυ του Ισραήλ, παρακολούθησαν την άσκηση “Ηνίοχος”.

Ο κ. Αποστολάκης έστειλε σαφές μήνυμα για την άσκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “επιχειρούμε σε όλο τον εναέριο χώρο. Ελληνικός είναι, ασκούμε το δικαίωμα μας χωρίς να πρέπει να ενοχλείται κανείς.

Στην άσκηση συμμετέχουν 77 ελληνικά και συμμαχικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, την οποία ο κ. Αποστολάκης, χαρακτήρισε “αρκετά προχωρημένη με δύσκολα σενάρια, σε όλο τον εναέριο χώρο. Η συνεργασία μεταξύ των συμμάχων, προχωρά. Οι καλές σχέσεις είναι που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την Ειρήνη.”.

Ο Αμερικανός πρέσβης
“Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τέλειο που έχουμε τα F35 εδώ”, δήλωσε από την πλευρά του ο αμερικανός πρέσβης. Τζέφρι Πάιατα και έσπευσε να προσθέσει πως “βλέπουμε την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση των F16, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εξελιχθεί στην πέμπτη γενιά αεροσκαφών”. Υποστηρίζοντας την προοπτική προμήθειας των F35 στη χώρα μας, ο κ. Πάιατ τόνισε: “Καλοδεχόμαστε το ενδιαφέρον της Ελλάδας και η αναβάθμιση των F16 είναι ένα πρώτο βήμα για τα F35”.

 

Πάνω από τη Λήμνο τα F-35 και το σύνολο από τις 121 απογειώσεις στον Ηνίοχο (Φωτογραφίες)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: