Μέρκελ-Ζάεφ εκτίμησαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετικό παράδειγμα για τα Βαλκάνια




H Βόρεια Μακεδονία και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελούν θετικό παράδειγμα στα Βαλκάνια, η επιτυχία αυτή είναι ενθαρρυντική για όλες τις συμμετέχουσες χώρες στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο, εκτίμησαν από κοινού, η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο ηγέτες είχαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, στη συνάντηση, τόνισαν τη σημασία των οικονομικών οφελών που επιφέρει η διμερής συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, και επισήμαναν ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο Ζόραν Ζάεφ, στη συνάντηση με την ‘Αγγελα Μέρκελ, ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία, η φιλία και οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα του αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα για μια θετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, στις αρχές του καλοκαιριού, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, North Macedonia

Ελπιδοφόρο παράδειγμα για τα Βαλκάνια οι Πρέσπες, δηλώνουν Μερκέλ και Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: