Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο υπό κατασκευή τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu (βίντεο)




Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στο υπό κατασκευή «μίνι» αεροπλανοφόρο TCG Anadolu του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Navaltoday.com.

  • Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην πλώρη του πλοίου, ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές για τις οποίες γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα κατασκευής της μελλοντικής ναυαρχίδας του τουρκικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο περιστατικό, ενώ η αιτία της φωτιάς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

  • Το TCG Anadolu βασίζεται στο ισπανικό ελικοπτεροφόρο LHD Juan Carlos I, ωστόσο, οι Τούρκοι αναμένεται να το καταχωρήσουν ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο, την ώρα που η παράδοση του αναμένεται το 2021.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το εκτόπισμα του θα είναι 28.000 τόνοι με πλήρες φορτίο, μήκος 225 μέτρα, ενώ θα έχει έξι σημεία προσνήωσης στο κατάστρωμά του και θα μεταφέρει μέχρι 12 αεροσκάφη F-35B και 12 ελικόπτερα, ανάλογα με τη διαμόρφωση.

 

Εννέα αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά έβαλαν “φωτιά” στον ουρανό του Αιγαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: