Mε το ένα πόδι στα ημιτελικά του Campions League η Μπαρτσελόνα: Νίκησε τη Μάντσετσερ




Η Μπαρτσελόνα στη μέτρια βραδιά της επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκησε με 1-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της όσον αφορά το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League.

Στην 50ή συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Λουίς Σουάρες είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη της «Μπαρτσα», καθώς από δική του κεφαλιά κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα βρήκε στο πόδι του Σο, στερώντας από τον Ουρουγουανό στράικερ την χαρά του να χριστεί σκόρερ (μέτρησε αυτογκόλ). Ο Σουάρες, πάντως, έγινε ο 5ος παίκτης από την Ουρουγουάη με 50+ συμμετοχές στο Champions League, μετά τους Ντιέγκο Γοδίν και Έντινσον Καβάνι (59), Μάχι Περέιρα και Πάολο Μοντέρο (57).

Η Γιουνάιτεντ είναι αναγκασμένη να ψάξει ένα ακόμη θαύμα, μετά από από αυτό που πέτυχε επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Παρέμεινε με μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς στη διοργάνωση μέσα στο «σπίτι» της και θα πάει με την «πλάτη στον τοίχο» την επόμενη εβδομάδα στο Νόου Καμπ.

Το «φτωχό» σε φάσεις και σε γενικές γραμμές κακό πρώτο 45λεπτο στο «Ολντ Τράφορντ» βρήκε την Μπαρτσελόνα να μπαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, παρότι έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, που ευτυχώς γι΄ αυτή δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι», χωρίς καν να πλησιάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα από τους «μπέμπηδες», που είχαν αρκετά προβλήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Σε μία από τις λίγες επισκέψεις της στα καρέ του Ντε Χέα, η «Μπάρτσα» κατάφερε να προηγηθεί στο 13΄, με την κεφαλιά του Σουάρες και την παρέμβαση του Σο (το γκολ χρεώθηκε στον αμυντικό της Γιουνάιτεντ). Γκολ που αρχικά ακυρώθηκε με την υπόδειξη του βοηθού, αλλά με τη συνδρομή του VAR ο Ρόκι έστειλε τις ομάδες στη σέντρα, καθώς ο Σουάρες από την σέντρα του Μέσι (δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 31 σερί ματς και 31 γκολ στο Champions League, ενώ επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει σε 12ο προημιτελικό) καλυπτόταν και η νέα τεχνολογία εξέθεσε τον βοηθό του Ιταλού ρέφερι.

Προσπάθησε κάπως να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά και, μάλιστα, λίγο έλλειψε να δεχτούν και δεύτερο τέρμα στο 36΄, αλλά ο Ντε Χέα έκανε μεγάλη απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Κουτίνιο.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά στο δεύτερο μέρος. Η Γιουνάιτεντ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, ενώ η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει περισσότερο. Θα μπορούσαν οι Καταλανοί στο 58΄ να «κλειδώσουν» την πρόκριση, αλλά ο Σουάρες αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Σο (χάνει τη ρεβάνς), Σμόλινγκ – Μπουσκέτς, Βιδάλ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Πογκμπά, Λουκάκου (68΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (85΄ Περέιρα), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Νταλότ (74΄ Λίνγκαρντ), Σο, ΜακΤόμινεϊ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (90΄+3 Αλενιά), Κουτίνιο (65΄ Βιδάλ), Αρτούρ (66΄ Σέρτζι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: