Με δύναμη και πυγμή, στην Πέμπτη Λεωφόρο: Σήμερα η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας




Νέα Υόρκη – Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Με την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης για την 198η επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Να δώσουν βροντερό “παρών” διατρανώνοντας την υπερηφάνεια τους για την Ελληνική καταγωγή τους και αποτίοντας φόρο τιμής στους Ηρωες του 1821, κάλεσαν τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κοννέκτικατ, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε με αυξημένη συμμετοχή κόσμου την Πέμπτη 4 Απριλίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

“Με μια δύναμη και με πυγμή να κατακτήσουμε την 5η Λεωφόρο”, κάλεσε τους ομογενείς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, επανέλαβε την ανάγκη η παρέλαση να είναι φέτος μεγάλη “όχι μόνο σε συμμετοχή, αλλά και σε δύναμη και σε παλμό και σε αποφασιστικότητα”.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσευχή από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, ιερατικώς προϊστάμενο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ο οποίος ζήτησε από όλους “να μην ξεχάσουμε την υποχρέωσή μας σαν Ομογένεια, ως Ελληνες στην Αμερική, και πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία μας στην 5η Λεωφόρο”.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΕΔΩ

Η Ομογένεια δείχνει τον δρόμο για υπεράσπιση του μέλλοντος της πατρίδας, τόνισε ο ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: