Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται στην Άγκυρα κατά την οποία ο Τούρκος ΥπουργόςΕξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ συζητούν την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία καθώς και την ένταση με τα αμερικανικά αεροσκάφη F35 και τους ρωσικούς πυραύλους S400.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη σύσκεψη συμμετέχουν και ο Αρχηγός του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ και οι αρχηγοί των όπλων. Αναμένεται ότι θα καθοριστεί ο οδικός χάρτη της Τουρκίας καθώς και τα βήματα που θα γίνουν.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τις πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ήθελαν την Άγκυρα να έχει συμφωνήσει στην ανάπτυξη του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν αρχικά από Έλληνα αρθρογράφο, και ήταν μία “είδηση” που εξυπηρετούσε την Τουρκία εκείνη τη δεδομένη στιγμή, η οποία δεν την διέψευσε. Ο κ. Τσαβούσογλου, που μιλούσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ήταν κατηγορηματικός ότι η Τουρκία αγοράζει τους S-400 για δική της χρήση και όχι για να τους εγκαταστήσει σε άλλη χώρα.

«Δεν συζητήσαμε -δήλωσε ο Τούρκος υπουργός- σχέδια για την τοποθέτηση του S-400 στο Κατάρ ή στο Αζερμπαϊτζάν. Η ερώτηση αυτή δεν συζητήθηκε ποτέ από εμάς. Οι πληροφορίες αυτές συζητούνται συνεχώς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πράγματι δεν υπάρχουν δυσκολίες σε αυτό το ζήτημα. Έχουμε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία και τώρα διαπραγματεύόμαστε τους όρους των παραδόσεων. Αν η Ρωσία αποφασίσει να πουλήσει το σύστημα στο Αζερμπαϊτζάν, θα το κάνει απευθείας εκεί χωρίς μεσάζοντες. Επιπλέον οι χώρες αυτές διατηρούν καλές σχέσεις».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ
24/04/2019 16:13

Συνομιλίες με τον Τραμπ μέσα στις επόμενες ημέρες υποστηρίζει ότι θα έχει ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: